Kenian syöpäpotilaat saamassa ilmaisen hoidon | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kenian syöpäpotilaat saamassa ilmaisen hoidon

Alueellisissa sairaaloissa ei usein ole välineitä syövän hoitamiseen, toteaa Human Rights Watch.

Kenian parlamentti on päättänyt tarjota syöpäpotilaille ilmaisen hoidon. Human Rights Watch on päätökseen tyytyväinen, ja toivoo hallituksen laittavan sen käytäntöön mahdollisimman pian.

Suurimmalla osalla Kenian syöpää sairastavista ei ole ollut mahdollisuutta saada hoitoa tai helpotusta sairauteensa. Parlamentin päätös tuo uutta toivoa syöpäpotilaille ja kaikille kenialaisille, toteaa Human Rights Watchin lasten oikeuksien tutkija Juliani Kippenberg järjestön verkkosivuilla.

Keniassa kuolee vuosittain syöpään noin 18 000 ihmistä. Human Rights Watch on aiemmin dokumentoinut kenialaislapsilla vakavia vaikeuksia päästä sairauden vaatimaan hoitoon.

Alueellisissa sairaaloissa ei usein ole välineitä syövän hoitamiseen. Potilaita voidaan kehottaa hakemaan hoitoa maakunnan sairaalasta, johon perheellä ei aina ole varaa matkustaa.

Hoidot ovat kalliita, ja etenkin lapset jäävät usein ilman niitä. Hoitoon päässeen lapsen perheelle taas voi jäädä huolehdittavakseen myös suuret velat.

Human Rights Watchin mukaan Kenialla on vaikeuksia  tarjota potilaille myös oikeanlaista kipulääkitystä ja psykososiaalista tukea.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia