Kenelle kuuluvat hindutemppelin aarteet? | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kenelle kuuluvat hindutemppelin aarteet?

Monet hinduryhmät katsovat, että aarteiden on pysyttävä uskovien käsissä, toisten mielestä löytö pitäisi käyttää köyhien hyväksi.

Padmanabhaswamyn hindutemppelin holvit avattiin Intian korkeimman oikeuden päätöksellä kesäkuun lopussa. Holveista paljastui timanttisäkkejä, jalokivikruunuja ja kultakolikoita pursuavia arkkuja arviolta yli 17 miljardin euron arvosta.

Intiassa väitellään nyt kiivaasti siitä, kenelle eteläisen Keralan osavaltion pääkaupungissa Thiruvananthapuramissa sijaitsevan temppelin rikkaudet kuuluvat.

Monet hinduryhmät katsovat, että aarteiden on pysyttävä uskovien käsissä. Hindumielinen Bharat Jagran -järjestö julistaa, että temppeliä voi hallita ainoastaan yhteenliittymä, joka koostuu hindujen uskonnollisista johtajista, kuninkaallisen perheen jäsenistä, ylipapeista sekä uskovien edustajista.

Tällaiset julkilausumat herättävät pahaa verta köyhässä Keralan osavaltiossa, jonka 32-miljoonaisesta väestöstä on neljännes muslimeita ja viidennes kristittyjä.

Esimerkiksi entinen korkeimman oikeuden tuomari V.R. Krishna Iyer sanoo, että aarre pitäisi kansallistaa ja käyttää köyhien hyvinvoinnin edistämiseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia