Kansainvälisyyskasvatuskilpailun voittajaksi nuorisovaellus | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kansainvälisyyskasvatuskilpailun voittajaksi nuorisovaellus

Kepan kansainvälisyyskasvatusverkosto palkitsi parhaasta kansainvälisyyskasvatuksesta Nuoret – läheltä ja kaukaa -vaelluksen, joka on suunnattu porilaisille eritysnuorille ja maahanmuuttajille. Kilpailun toisen sijan jakoivat Ihmisoikeudet.net -verkkosivusto sekä Satusilta-projekti.

Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen kansainvälisyyskasvatusverkosto palkitsi 6.10 parhaasta kansainvälisyyskasvatuksesta.

Pääpalkinto myönnettiin Nuoret – läheltä ja kaukaa -vaelluksesta, joka on suunnattu porilaisille eritysnuorille ja maahanmuuttajille. Kaksipäiväisen vaelluksen aikana osanottajat kiertävät 25 kilometrin lenkin Joutsijärven ympäri. Vaelluksia on tähän mennessä järjestetty kolme kertaa ja mukana on ollut yhteensä noin 60 nuorta. Tapahtuman järjestäjät uskovat, että yhdessä tekeminen on paras tapa lisätä suvaitsevaisuutta ja kaventaa kulttuurieroja.

Palkinnon arvo on 1 000 euroa ja sen luovutti opetusministeri Tuula Haatainen. Hän kiitteli voittajia siitä, että he ovat rohkeasti valinneet haastavan kohde- ja ikäryhmän. ”Parhaimmillaan erityisnuorten ja maahanmuuttajien yhteisellä vaelluksella koetut elämykset voivat vaikuttaa osallistujiin koko heidän elämänsä ajan”, hän totesi. Nuorisovaelluksen järjestää Porin kaupungin nuorisotyö yhdessä Satakunnan Monikulttuurisuusyhdistyksen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Satakunnan piirin kanssa.

Kilpailun toisen sijan jakoivat Ihmisoikeusliiton, Amnesty Internationalin Suomen osaston sekä Suomen YK-liiton toteuttama Ihmisoikeudet.net -verkkosivusto sekä Psykologien sosiaalinen vastuu -yhdistyksen Satusilta-projekti.

Suomesta on aikaisemmin puuttunut Ihmisoikeudet.net -verkkosivuston kaltainen laaja ihmisoikeusmateriaali, joka kattavasti huomiosi ihmisoikeuskysymysten eri puolia. Sivuston valmistuttua on nopeasti huomattu, että se on laadukas, laaja ja erityisesti koulukäyttöön soveltuva materiaalipankki. Raati iloitsi erityisesti siitä, että jo sivustoa suunniteltaessa sen tulevat käyttäjät, esimerkiksi opettajat, on otettu kiinteästi hankkeeseen mukaan.

Satusilta on elämyksellinen, lapselta lapselle toteutuva kansainvälisyyskasvatuksen menetelmä, joka on toteutettavissa monin paikoin joko pieni- tai laajempimuotoisena. Toisen asemaan asettuminen, kuulluksi tuleminen ja sananvapauden vahvistuminen olivat palkintoraadin mielestä arvokkaita tavoitteita.

Kunniamaininnan sai Reilun kaupan puolesta ry:n innovatiivinen kahvilakampanja. Kampanja verkottaa tehokkaasti vapaaehtoisia, korostaa valinnan ja vastuun merkitystä ja osoittaa konkreettisen tavan, jolla vaikuttaa. Lisäksi kampanja on jo inspiroinut muita maita: vastaavia kampanjoita on aloitettu myös Norjassa ja Japanissa.

Yhteensä kilpailuun tuli määräaikaan mennessä 29 ehdotusta.

Lisätietoja:

Pauliina Koponen,

Kehitysyhteistyön palvelukeskus

09- 584 23271

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia