Kampanja haastaa kahvilat Reiluihin tuotteisiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kampanja haastaa kahvilat Reiluihin tuotteisiin

Reilun kaupan kahvia pyritään tänään alkavalla korttikampanjalla saamaan tarjolle kahviloihin ja ravintoloihin ympäri Suomea. Ideana on, että asiakas voi tarvittaessa jättää kuppinsa päälle kortin sanoilla "Kiitos! Ensi kerralla nauttisin täällä mielelläni kupin Reilun kaupan kahvia". Toistaiseksi vain Robert’s Coffee on ottanut Reilun kahvin omakseen.

Reilun kaupan edistämisyhdistys ja vapaaehtoisyhdistys Reilun kaupan puolesta ry aloittavat tänään kampanjan, jonka tavoitteena on saada Reilun kaupan kahvi (sekä tee ja hunaja) tarjolle mahdollisimman moneen kahvilaan ja ravintolaan ympäri Suomen.

Kahviloissa kampanjoidaan käyntikorttien avulla. Korttien ideana on, että kahvilan asiakas jättää kortin kahvilasta lähtiessääm kahvikuppinsa päälle aina, kun kahvilan valikoimissa ei ole Reilun kaupan kahvia. Käyntikortissa lukee: "Kiitos! Ensi kerralla nauttisin täällä mielelläni kupin Reilun kaupan kahvia".

Kahvilakampanjaan voi osallistua kuka tahansa Reilua kauppaa kannattava. Osallistuminen on helppoa. Kortteja voi tilata ilmaiseksi Reilun kaupan edistämisyhdistyksestä osoitteesta ja niitä voi jättää omiin suosikkikahviloihin ja ravintoloihin milloin tahansa kahvilla tai teellä piipahtaessaan.

Kahvilakampanja on osa toimintaa, jolla Reilun kaupan edistämisyhdistys yrittää saada Reilun kaupan kahvin kulutuksen Suomessa samalle tasolle kuin muissa Pohjoismaissa. Reilun kaupan kahvia kului Suomessa vuonna 2003 yhteensä 113 000 kiloa. Koko maan kahvimarkkinoista Reilulla kahvilla on noin 0,4 prosentin osuus. Esimerkiksi Ruotsissa Reilun kaupan kahvin markkinaosuus on 1,6 ja Tanskassa 3,2 prosenttia.

Suomessa Reilun kaupan kahvi ei vielä ole rantautunut kovinkaan moneen kahvilaan. Kahvilaketjuista vain Robert’s Coffeella Reilun kaupan kahvi on jokaisen kahvilan valikoimissa. Lisäksi Reilun kaupan kahvia saa yliopistojen kahviloista ja ravintoloista Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Joensuussa. Esimerkiksi Tampereen yliopiston Juvenes-ketju ilmoittaa, että neljännes asiakkaista valitsee kuppiinsa Reilun kaupan kahvia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia