Johdonmukaisuutta EU:n maatalous- ja kehityspolitiikkojen välille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Johdonmukaisuutta EU:n maatalous- ja kehityspolitiikkojen välille

EU:n tulisi ottaa vastuuta globaalista ruokaturvasta ja kehityspolitiikasta, sanoo Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Pauliina Parhiala.

Lissabonin sopimus velvoittaa huolehtimaan EU:n kehityspolitiikan ja muiden politiikanlohkojen keskinäisestä johdonmukaisuudesta. Kirkon Ulkomaanapu vetoaa, että Suomi ottaa aktiivisen roolin johdonmukaisuuden vahvistamiseksi maatalousuudistusta eteenpäin vietäessä.

– Esimerkiksi kansainvälisten kauppasääntöjen joustavuutta parantamalla voidaan vahvistaa kehitysmaiden ruokaturvaa. Kaupan suojatoimenpiteet eivät saa olla ristiriidassa kehitysmaiden ruokaturvan kanssa, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Pauliina Parhiala toteaa.

EU on maailman suurin maataloustuotteiden tuoja ja yhdessä Yhdysvaltojen kanssa suurin maataloustuotteiden viejä. Unionin maatalouspolitiikka on läheisessä yhteydessä sen harjoittamaan kaupan säätelyyn ja maataloustuotteiden tullipolitiikkaan, joten tasapainon löytäminen EU:n sisäisten ja ulkoisten politiikkojen ja niihin liittyvien intressien välillä on kiireinen kysymys.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia