Jengikulttuuri elää Kapkaupungin slummeissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jengikulttuuri elää Kapkaupungin slummeissa

Yhä useampi nuori liittyy rikollisjengiin, kun töitä ei ole.

Koko ikänsä Kapkaupungin Bridgetownin slummissa asunut sosiaalityöntekijä ja Chisana Toursin perustaja Bradley Naidoo vie turisteja tutustumaan slummien eli townshipien jengielämään.

”Haluan ulkomaalaisten näkevän, kuinka iso ongelma jengit townshipeissa ovat ja miten se vaikuttaa yhteisöihimme. Siksi perustin Chisana Toursin. Kierrokseni tarkoitus on herättää ihmiset pohtimaan vakavaa sosiaalista ongelmaa. Tällä tavoin myös työllistän itseni”, Naidoo selittää.

Naidoon kierroksella selviää esimerkiksi, että jengiläiset käyttävät lapsia huumekuriireina. ”Aivan pienimpiä lapsia käytetään kuriireina talosta taloon, 8–11-vuotiailla on yleensä pyörä, joten he toimittavat huumeita alueelta toiselle. Gangsterit käyttävät lapsia kuriireina, sillä he tietävät, etteivät poliisit tarkista näitä.”

Jengit koostuvat pääosin Kapkaupungin värillisistä. Jengikulttuuria tutkineiden mukaan yksi syy värillisten jengien räjähdysmäiseen kasvuun on se, että värilliset kokevat, ettei heillä ole nykypäivän eteläafrikkalaisessa yhteiskunnassa sijaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia