"Jemenin ihmisoikeusloukkaukset selvitettävä" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

"Jemenin ihmisoikeusloukkaukset selvitettävä"

Yhteensä ainakin 94 ihmistä on saanut surmansa Jemenin mielenosoituksissa, kertoo Amnesty.

Jemenin mielenosoittajien surmat ja muut ihmisoikeusloukkaukset on selvitettävä, vaatii ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Amnestyn tuoreen raportin mukaan ainakin 94 ihmistä on saanut surmansa presidentti Ali Abdullah Salehin hallintoa vastustaneissa mielenosoituksissa. Pahin väkivalta mielenosoittajia kohtaan koettiin 18. maaliskuuta, kun tarkka-ampujat surmasivat 52 ihmistä Sana'an kaupungissa.

Jemenin hallitus on ilmoittanut käynnistävänsä selvitystyön surmien vuoksi, mutta tarkempia tietoja ei ole annettu julkisuuteen. Amnestyn mukaan jemeniläiset tarvitsevatkin riippumattoman tutkimusryhmän selvittämään tapahtumia. Se voisi myös toimia lähtökohtana laajemmalle prosessille, jolla puututaan maassa vallitsevaan rankaisemattomuuden perinteeseen.

Amnesty korostaa myös, ettei presidentti Salehin ja hänen lähipiirinsä kanssa tule tehdä vallasta luopumisen ehtona sellaista sopimusta, joka tarjoaisi hänelle oikeudellisen koskemattomuuden ja vaatii kaikkia maita lopettamaan välittömästi asetoimitukset Jemenin turvallisuusjoukoille.

 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia