Jemenin hallitus armahtamassa Salehin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jemenin hallitus armahtamassa Salehin

Jemenin hallitus on tuomassa parlamentin hyväksyttäväksi lain, joka armahtaa maata vuosikymmeniä johtaneen presidentin ja tämän apurit.

Jemenin hallitus käsittelee parhaillaan kiistanalaista lakia, joka takaisi ihmisoikeusrikkomuksista epäillyille presidentti Ali Abdullah Salehille ja tämän apureille koskemattomuuden, varoittaa ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Lisäpykälä lakiesityksessä tarkoittaa, että sitä on mahdotonta kumota kun se on hyväksytty. Maan parlamentin odotetaan hyväksyvän kiistellyn lakiehdotuksen lähipäivinä.

"Tämä tarkoittaisi, että presidentti Salehia ja hänen liittolaisiaan olisi mahdotonta laittaa vastuuseen Jemenissä vuosikymmenten aikana tapahtuneista vakavista ihmisoikeusloukkauksista ", sanoo Philip Luther, Amnesty Internationalin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan johtaja.

Mielenosoittajat ovat vaatineet valtaeliittiä oikeuden eteen siitä asti, kun mielenosoitukset Salehin hallintoa vastaan alkoivat alkuvuonna 2011. Yli 200 ihmistä on kuollut ja tuhansia loukkaantunut turvallisuusjoukkojen ja aseellisten Salehin kannattajien yritettyä tukahduttaa enimmäkseen rauhanomaisia protesteja pääkaupungissa Sana'assa ja muualla maassa.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Navi Pillay on arvioinut, että voimaan tullessaan lakiehdotus rikkoisi Jemenin valtion ihmisoikeuksia koskevia kansainvälisiä velvoitteita.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia