Järjestöt ovat huolissaan Bopha-myrskyn vaikutuksista lapsiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt ovat huolissaan Bopha-myrskyn vaikutuksista lapsiin

Trooppinen Bopha-myrsky on vaatinut jo yli 400 henkeä Filippiineillä.

Jo yli 400 ihmisen arvioidaan menehtyneen trooppisessa myrskyssä Filippiineillä. Kansainvälisen Pelastakaa lapset -järjestön mukaan 36 000 lasta ja perhettä on hakeutunut evakuointisuojiin Mindanaossa, joka on Filippiinien toiseksi suurin saari. 

Lähes 60 m/s vauhdilla puhaltanut Bopha-myrsky on riepotteli viime viikolla pahoin Mindanaoa, joka ei ole toipunut edellisestäkään yli tuhat ihmistä surmanneesta trooppisesta myrskystä vuosi sitten. Saarella ainakin seitsemän maakunnan tiedetään kärsivän tulvista ja rankkasateista.

"Lapsille uuden voimakkaan myrskyn kokeminen on varmasti hyvin pelottava kokemus", sanoo Anna Lindenfors Filippiinien Pelastakaa lapset -järjestöstä.

"Olemme erityisen huolissamme lapsista, jotka ovat sade- ja tulva-alueilla", sanoo kansainvälisen järjestön johtaja Carolyn Miles.

Järjestö on käynnistänyt avustusoperaation katastrofialueella. Se tarjoaa puhdasta vettä, peseytymismahdollisuuksia ja vessoja kriisialueille sekä järjestää paikallisten yhteistyökumppaniensa kanssa apua myrskyssä kärsineille lapsille.

Myös kansainvälisellä Planilla on Filippiineillä useita kriisiryhmiä Visayan saarella ja Manilassa sekä varastoissa 2500 vesipakkausta, 2500 hygieenia pakkausta ja 2500 pressua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia