Järjestö tuomitsee Naton hyökkäyksen tv-kanavaa vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestö tuomitsee Naton hyökkäyksen tv-kanavaa vastaan

Toimittajat ilman rajoja -järjestö pitää Naton ilmaiskua libyalaisen Al-Jamahiriya -kanavan rakennuksiin sotarikoksena.

Toimittajat ilman rajoja -järjestö tuomitsee Naton heinäkuun lopussa tekemät ilmaiskut Libyan valtion omistaman Al-Jamahiriya -televisiokanavan päämajaan Tripolissa. Kanavan antamien, mutta vahvistamattomien tietojen mukaan iskuissa kuoli kolme toimittajaa ja haavoittui 21, kirjoittaa järjestö internetsivuillaan.

Toimittajat ilman rajoja -järjestö korostaa, että tiedotusvälineet ovat siviili-instituutioita eikä niitä voi pitää sotilaallisina yksikköinä.

Edes se, että Muammar Gaddafin järjestelmä käyttää Al-Jamahiriya-kanavaa propagandansa välineenä ei järjestön mielestä oikeuta iskuja. Järjestö vaatii iskujen tekijää vastuuseen ja muistuttaa, että sotilaalliset iskut siviilikohteisiin ovat vakavia sotarikoksia.

Nato puolustelee tekoaan pyrkimyksillään hiljentää hallituksen "terrorilähetykset" ja lopettaa television käyttö libyalaisten pelottelun ja heihin kohdistuvaan väkivaltaan yllyttämisen välineenä.

Toimittaja ilman rajoja -järjestön pääsihteeri Jean-François Julliardin mielestä epäselvyys iskun uhrien määrästä on merkki siitä, mitä seuraa, kun toimittajien työ sota-alueilla estetään tai rajoitetaan. Järjestö vetoaakin Tripolin viranomaisiin, että he antaisivat toimittajien työskennellä alueella vapaasti.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia