Intialaisnaisen kuolema kiihdytti Irlannin aborttikeskustelua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Intialaisnaisen kuolema kiihdytti Irlannin aborttikeskustelua

Intialaisen Savita Halappavarin traaginen kuolema on ajanut ihmiset kaduille abortin puolesta Irlannissa.

Intialaisen Savita Halappanavarin traaginen kuolema Irlannissa on nostattanut laajan keskustelun naisen oikeudesta aborttiin.

Dublinissa yli kymmenentuhatta ihmistä marssi viikonloppuna kaduilla osoittaakseen järkytyksensä Halappanavarin tapauksesta ja osoittaakseen mieltään abortin puolesta.

17. raskausviikolla oleva Halappanavar oli hakeutunut sairaalan kovien kipujen vuoksi, jotka johtuivat ilmeisesti alkaneesta keskenmenosta. Lääkärit olivat kuitenkin kieltäytyneet tekemästä naiselle aborttia, sillä sikiön sydänäänet kuuluivat yhä. He myös perustelivat päätöstä sillä, että Irlanti on katolilainen maa.

Vasta päivien jälkeen kuollut sikiö poistettiin, mutta 31-vuotias Halappanavar kuoli verenmyrkytykseen sairaalassa.

Katolisessa Irlannissa abortti on kielletty, ellei lääkäri katso raskauden vaarantavan naisen henkeä. Monet irlantilaisnaiset hakeutuvatkin Britanniaan raskauden keskeytystä varten.

Amnesty International on vaatinut, että Irlanti salii raskauden keskeyttämisen. Järjestön mukaan maa rikoo kansainvälisesti tunnustettuja ihmisoikeuslakia, jonka mukaan naisella pitää olla oikeus aborttiin jos hänen terveytensä on vaarassa. Myös YK on toisuvasti kehottanut Irlantia muuttamaan aborttilakiaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia