Intialaisen korruptioaktivistin vangitseminen synnyttää mielenosoituksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Intialaisen korruptioaktivistin vangitseminen synnyttää mielenosoituksia

Korruptiovapaata Intiaa vaativan Anna Hazaren vangitseminen on pettymys myös Suomen intialaisväestölle.

Intian hallitus on estänyt korruptiota vastustavan Anna Hazaren nälkälakon pidättämällä tämän. Fifi-verkkolehden mukaan maan hallituksen toiminta herättää vastustusta. Rauhanomaisten protestien kuuluisi olla Intiassa sallittuja.

Kolme kuukautta sitten korruptiottoman Intian puolesta kampanjoinnin aloittanut 74-vuotias Hazare on saanut taaksensa massaliikkeen, mikä huolestuttaa Intian hallitusta. Kun India Against Corruption -kampanjaa johtava Hazare ilmoitti alkavansa julkisella paikalla nälkälakkoon tiistaina 16. elokuuta 2011, vangitsi hallitus pitkän linjan sosiaaliaktivistin.

Hazare vaatii kampanjallaan maahan lakia puolueettomasta korruptiotutkinnasta. Uuden hallituksen sijaan hän haluaa uudistaa koko systeemin niin, että korruptio saataisiin poistettua kerralla. Hallitus on kuitenkin päättänyt rajata korruptiolain koskemaan ainoastaan maan virkamiehiä.

Myös Suomessa asuvat intialaiset ja suomalaiset haluavat mielenosoituksellaan tukea sananvapautta ja korruptiovapaata Intiaa. Hazare on kehottanut ihmisiä ainoastaan rauhanomaisiin protesteihin.

 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia