Indonesia mukaan laittoman puukaupan vastaiseen rintamaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Indonesia mukaan laittoman puukaupan vastaiseen rintamaan

Indonesia on liittynyt ensimmäisenä aasialaisena maana EU:n laittoman puutavarakaupan kieltävään kauppasopimukseen.

Indonesiasta on tullut ensimmäinen aasialainen maa ja maailman suurin sopimuksen solminut puutavarantoimittaja, joka on allekirjoittanut laittoman puutavarakaupan kaupan kieltävän vapaaehtoisen kumppanuussopimuksen EU:n kanssa, kansalaisjärjestöjen EU-järjestö Kehys raportoi.

Toukokuun 4. päivä allekirjoitetun sopimuksen mukaan Eurooppaan tuotava puutavara vaatii tästä lähin virallisen laillisuussertifikaatin. Euroopan puutavarakauppayhdistyksen pääsihteerin Andre De Boerin mukaan tämä helpottaa merkittävästi valvontaa kaupan alalla.

Britannialaisen Chatham House -tutkimusinstituutin mukaan 40 prosenttia Indonesian puunhakkuista ja -tuotannosta on laitonta. Monet laittomasta puutavarasta tehdyt tuotteet päätyvät Euroopan markkinoille. Kaupan kieltäminen on EU:lta merkittävä askel kohti johdonmukaisempaa kauppa- ja kehityspolitiikkaa, jolla halutaan tukea vihreää taloutta ja ympäristöystävällistä kehitystä.

Indonesiassa on maailman kolmanneksi suurin sademetsävyöhyke, joka uhkaa laittoman puunhakkuun myötä huveta kiihtyvää vauhtia. Viime vuosisadan puolivälissä sademetsä kattoi noin 82 prosenttia maan pinta-alasta, kun se nykyisin kattaa enää vajaa 50 prosenttia. Sademetsien hakkuut kiihdyttävät ilmaston lämpenemistä ja ovat merkittävä uhka luonnon monimuotoisuudelle.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia