Ilmastonmuutos vaarantaa uhanalaiset lumileopardit | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ilmastonmuutos vaarantaa uhanalaiset lumileopardit

30 prosenttia lumileopardien elinalasta Himalajalla uhkaa hävitä.

Ilmastonmuutos saattaa pienentää lumileopardien elinaluetta, selviää ympäristöjärjestö WWF:n tuoreesta tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan 30 prosenttia lumileopardien elintilasta Himalajalla häviää, jos kasvihuonepäästöt jatkuvat samanlaisena.

Lumileopardi on uhanalainen laji, jota on jäljellä enää 4 000–6 500 yksilöä. Lumileopardit ovat levittäytyneet Keski- ja Pohjois-Aasian vuorille, pääasiassa Himalajan vuoristoon.

Himalajalla lumileopardit elävät korkeilla puuttomilla vuorilla, mutta alle 5 000 metrissä, jossa pystyvät saalistamaan.

"Tiedämme, että lumileopardit harvoin elävät metsäisillä seuduilla, mutta ne eivät voi kuitenkaan nousta kovin korkealle. Jos puuraja nousee ylemmäksi lämpimän ilmaston vuoksi, niin lumileopardien elintila pienenee", tutkija Jessica Forrest WWF:stä sanoo.

Tutkimusryhmä löysi alueita, jotka eivät ole yhtä herkkiä muuttumaan ilmastonmuutoksen seurauksena. Nämä alueet levittyvät monen valtion alueelle, ja siksi tutkijat toivovat valtioiden välistä yhteistyötä lumileopardien pelastamiseksi.
 
Tutkijat myös painottivat, että on tärkeää pyrkiä ehkäisemään muita lumileopardeja kohtaavia uhkia, kuten laitonta metsästystä. Muiden uhkien vähentäminen auttaa lumileopardia kohtaamaan ilmastonmuutoksen tuomat haasteet.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia