Ilmastonmuutoksesta on tullut osa kehitysyhteistyön arkea | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ilmastonmuutoksesta on tullut osa kehitysyhteistyön arkea

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät jo kenttätyössä ja lähes kaikissa järjestöjen hankkeissa varaudutaan ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin ongelmiin. ”Enää ei voi ajatella, että tietylle alueell

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät jo kenttätyössä ja lähes kaikissa järjestöjen hankkeissa varaudutaan ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin ongelmiin. ”Enää ei voi ajatella, että tietylle alueelle ei tule luonnonkatastrofia", toteaa Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöpäällikkö Maria Immonen.

Punaisen Ristin mukaan ilmastoon liittyvien katastrofien vuosittainen määrä on 2000-luvulla noussut yli 350:een 1990-luvun alun 200:sta. Ensiaputaitojen opettaminen, valmiustiimien perustaminen ja yleinen tietoisuuden lisääminen ovat keskeisiä elementtejä Punaisen Ristin hankkeissa.

Vaikka ilmastonmuutos on keskeisessä asemassa järjestöjen hankkeissa, varsinaisia ilmastohankeita on vähän, mikä ei tarkoita, etteikö ilmastotyötä tehtäisi. ”Kestävintä ilmastonmuutokseen sopeutuminen on, kun se tehdään osana muuta kehitysyhteistyötä”, sanoo Suomen World Visionin Ugandan ohjelmakoordinaattori Saara Nokelainen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia