Ilmaisunvapaus kapenee Egyptissä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ilmaisunvapaus kapenee Egyptissä

Kairossa sotilashallinnon kritisoinnista vangittua bloggaria tukevia mielenosoituksia on tukahdutettu väkivallalla.

Kansainvälinen lehdistönvapausjärjestö Toimittajat ilman rajoja on pettyneitä Kairon sotilasoikeuden päätökseen siirtää vangitun bloggerin Maikel Nabil Sanadin kuulemista 11. marraskuuta asti.

Sanadia tukevia mielenosoituksia on tukahdutettu väkivallalla. Kolme mieltäosoittavaa toimittajaa vangittiin ja protestoijien kameroita ja puhelimia takavarikoitiin. 

Sanad pidätettiin 28. maaliskuuta sotilasvoimien kritisoinnista ja tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankilaan. Toimittajat ilman rajoja tukevat Sanadin isää, joka pyrkii vapauttamaan poikansa, ja vaatii lisäksi viranomaisia suojelemaan journalisteja ja bloggereita. 

Toimittajat ilman rajoja ovat myös saaneet tietoonsa useita mediaan kohdistuneita tapauksia. Poliisi teki ratsian Al-Jazeera Mubasher Misrin toimituksen kaksi kertaa syyskuun aikana pidättäen journalisti Mohamed Suleimanin useaksi tunniksi ja takavarikoiden materiaalia ilman etsintälupaa.

Sijoitus- ja vapaakauppa-alueiden pääviranomainen on myös varoitellut televisioasemia lainrikkomisesta. ON TV saatiin viimeksi viime joulukuussa taivutettua sääntöihin ohjelmasisällöistä.

Valtion omistama Al-Ahram Press House on myös kieltäytynyt painamasta sanomalehtiä, joissa on ollut valtiota kritisoivia kirjoituksia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia