Ideoita Itämeri-Välimeri -yhteistyöhön | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ideoita Itämeri-Välimeri -yhteistyöhön

Kehyksen järjestämässä seminaarissa nostettiin esille Pohjois-Afrikan tilanne ja EU:n asema eteläisten naapurien tilanteen setvimisessä.

Kehys ry:n järjestämässä Itämeri-Välimeri -seminaarissa puhujat painottivat, että EU:n on ojennettava aktiivisesti auttava kätensä, mutta samalla sen tulisi pysyä nöyränä eteläisten naapurien tilanteen setvimisessä.

Egyptin suurlähettiläs Maasoum Marzouk muistutti, että demokratisoitumisprosessi on käynnistynyt maan kansalaisyhteiskunnan kehityksen lopputuloksena, ilman ulkoisia välikäsiä.

Kansalaisyhteiskunnan vahvistaminen on Pohjois-Afrikan demokratisoitumisprosessin onnistumiselle tärkeä voimavara. Myös taloudellisen tilanteen parantuminen on keskeinen edellytys tilanteen rauhoittamiseksi, muistutti Tampereen Rauhan ja konfliktintutkimuskeskuksen professori Tuomo Melasuo.

Myös seminaarin työryhmät, jotka käsittelivät Itämeri-Välimeri-yhteistyötä ympäristöön, siirtolaisuuteen ja kulttuuriin liittyvien teemojen kautta, toivat esille hyviä ja konkreettisia kehitysehdotuksia seminaarilaisten pohdittavaksi, Kehys kertoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia