Homoavioliittojen kannatus lisääntynyt Yhdysvalloissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Homoavioliittojen kannatus lisääntynyt Yhdysvalloissa

Enemmistö yhdysvaltalaisista on nyt valmis hyväksymään samaa sukupuolta olevien avioliitot, paljastaa uusi mielipidekysely.

Washington Post-lehden ja ABC News-televisiokanavan toukokuussa teettämän tutkimuksen mukaan tuki homoliitolle on kasvanut räjähdysmäisesti Yhdysvalloissa.

Tässä kuussa tehdyn kyselyn mukaan 53 prosenttia yhdysvaltalaisista oli valmis hyväksymään homoliitot. Vuonna 2006 luku oli vain 39 prosenttia.

Tutkimus teetettiin presidentti Barack Obaman homoliittoja tukevan lausunnon jälkeen.

Tutkimuksen laatijat arvioivat, että Obaman homoliitoille antama tuki on vaikuttanut erityisestin afroamerikkalaisten keskuudessa, jotka aikaisempien mielipidetutkimuksien mukaan ovat usein olleet huomattavasti konservatiivisempia.

Samalla Pohjois-Carolinassa 8. toukokuuta kansanäänestyksen läpäissyt homoavioliittokielto on herättänyt vahvoja reaktioita niin ihmisoikeusjärjestöiltä, LHBTI-ryhmiltä kuin poliitikoilta.

Tutkijoiden sekä muiden asiantuntijoiden mukaan on kuitenkin vielä nähtävissä kuinka suuresti homoliitoista käytävä keskustelu tulee vaikuttamaan Obaman kannatukseen marraskuun presidentinvaaleissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia