Gazan siviiliuhrien määrä kasvaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Gazan siviiliuhrien määrä kasvaa

Ainakin 23 gazalaislasta on kuollut viikon aikana.

Kymmeniä siviileitä on kuollut Gazassa Israelin ilmaiskujen seurauksena viimeisen viikon aikana. YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestön viimeisimpien tilastojen mukaan tiistai-iltapäivään mennessä iskuissa oli kuollut 70 palestiinalaissiviiliä, joista 23 lapsia.

Lähes 900:aa loukkaantunutta on hoidettu sairaaloissa. Heistä suurin osa on siviileitä.

Israelissa kuolleita siviilejä on kolme, loukkaantuneita 169, joista suurin osa siviileitä.

Avustusoperaatiota alueelle suunnitteleva Pelastakaa Lapset on erityisen huolissaan Gazan lapsista, joista suurin osa elää jo nyt heikoissa olosuhteissa.

Järjestön mukaan ilmaiskujen vuoksi ruoka- ja vesipula ovat pahentuneet, sairaaloista loppuvat tarvikkeet ja sähkökatkot kestävät jopa 18 tuntia. 25 koulua on vahingoittunut iskuissa.

Gazassa elää yli 1,7 miljoonaa ihmistä, joista puolet lapsia. Heistä monet ovat jo valmiiksi aliravittuja ja aneemisia, järjestö varoittaa.

"Puhdasta vettä ei ole, joten lasten on juotava saastunutta hanavettä, mikä aiheuttaa lisää vakavia terveysongelmia. Kun he sairastuvat, heidän vanhempansa eivät voi viedä heitä sairaalaan", sanoo Pelastakaa Lasten johtaja Carolyn Miles järjestön tiedotteessa.

Israelin ja Gazaa hallitsevan Hamas-järjestön väliset vihollisuudet alkoivat kiihtyä viime keskiviikkona Israelin tapettua tärkeän Hamas-johtajan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia