Gaddafin joukoissa eurooppalaisia palkkasotilaita? | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Gaddafin joukoissa eurooppalaisia palkkasotilaita?

Kreikkalaistutkijan mukaan Libyan johtajan Muammar Gaddafin riveissä saattaa olla useampi sata eurooppalaista palkkasotilasta.

Libyan johtajan Muammar Gaddafin joukoissa työskentelee mahdollisesti noin 300-500 eurooppalaista palkkasotilasta, arvioi kreikkalainen järjestäytyneen rikollisuuden tutkija Michel Koutouziks Euobserverissä.

Koutouziksen mukaan palkkasotilaat ovat enimmäkseen raskaisiin aseisiin, helikopteriteknologiaan ja taktiikoihin erikoistuneita spesialisteja Valko-Venäjältä, Serbiasta, Ukrainasta ja Puolasta. Joukossa on jonkin verran myös belgialaisia, brittejä, ranskalaisia ja kreikkalaisia.

Koutouziksen mukaan libyalaisessa yhteiskunnassa oman heimon jäsenten tappaminen on tabu, minkä vuoksi Gaddafi tarvitsee ulkomaalaisia sotilaita. Gaddafin arvellaan yleisesti käyttävän joukoissaan runsaasti palkkasotilaita, jotka ovat lähtöisin pääosin Afrikan maista.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin (HRW) tarkkailijat ovat kyseenalaistaneet tiedot. Sen mukaan havaintoja ainakaan eurooppalaisista, eteläamerikkalaisista tai zimbabwelaisista palkkasotilaista ei ole.

HRW:n mukaan libyalaiskapinalliset leimaavat kaikki kohtaamansa Saharan eteläpuolisesta Afrikasta lähtöisin olevat henkilöt palkkasotilaiksi, mutta useimmissa tapauksissa kyse on maahanmuuttajatyöläisistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia