Gaddafi kontrolloi siirtolaistulvaa Eurooppaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Gaddafi kontrolloi siirtolaistulvaa Eurooppaan

EU on tehnyt Libyan kanssa yhteistyötä siirtolaisuuden kontrolloimiseksi, vaikka ihmisoikeusrikkomukset ovat olleet tiedossa.

(Kuva: Mohammed Shamma / cc 2.0)

Vaikka Libyan ihmisoikeusrikkomukset ovat olleet tiedossa, EU on tehnyt yhteistyötä Libyan johtajan Muammar Gaddafin kanssa pitääkseen turvapaikanhakijat pois Euroopasta, kirjoittavat Gregor Noll ja Mariagiulia Giuffré openDemocracy-sivuston artikkelissaan.

Heidän mukaansa Libyan ihmisoikeusrikkomukset maahanmuuttajia vastaan on dokumentoitu niin hyvin, ettei EU ole voinut saada tietoonsa niitä vasta nyt. He vaativat EU:ta todistamaan sitoumuksensa ihmisoikeuksien noudattamiseen.

EU ja Libya tekivät lokakuussa 2010 sopimuksen maahanmuuttoyhteistyöstä. EU on myöntänyt Libyalle 50 miljoonaa euroa, jotta se estäisi maahanmuuttajien ja mahdollisten pakolaisten tulon Libyan kautta Eurooppaan. Myös Italialla on Libyan kanssa kumppanuussopimus.

Libyassa siirtolaisia syrjitään kuitenkin jatkuvasti, ja he pelkäävät joutuvansa takaisin kotimaahansa tai vankiloihin, joissa heidän ihmisoikeuksiaan poljetaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia