Filippiinit satsaa tulvien ehkäisyyn | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Filippiinit satsaa tulvien ehkäisyyn

Manilan ympäristöä parannetaan kestämään paremmin myrskyjä ja taifuuneja.

Filippiinien hallitus on korvamerkinnyt 629 miljoonaa dollaria liettyneiden jokien pengertämiseen, vesiväylien parantamiseen ja pumppujen asentamiseen pääasiassa Manilan alueella.

Parannuksilla pyritään varautumaan paremmin sadekautena yleisien myrskyjen ja taifuunien aiheuttamilta tuhoilta, kertoo IRIN.

Parannukset ovat osa aikaisemmin tässä kuussa hyväksyttyä laajaa rakennusohjelmaa, jonka tavoitteena on puhdistaa lähes 200 puroa ja murtovesialuetta, suunnitella reaaliaikainen tulvavaroitussysteemi asentaa yli 61 000 automaattista sademittaria ja 500 veden tasoa mittaavaa monitoria vuoteen 2035 mennessä.

"Poliittista tahtoa tarvitaa suunnitelman läpiviemiseksi. Me vain hukumme ja hukumme joka vuosi", sanoo Iamented Benito Ramos maan kansalaispuolustustoimistosta.

Filippiinejä elokuussa koetelleissa tulvissa kuoli lähes 100 ihmistä ja yli puoli miljoonaa joutui pakenemaan väliaikaisiin suojiin. Kolme vuotta sitten trooppisten sykloneiden aiheuttamissa tulvissa kuoli Maailmanpankin mukaan noin 1000 ihmistä, ja maalle aiheutui tuhoista noin 4,3 miljardin dollarin taloudelliset menetykset.

Maan 1950-luvulla rakennettu vedenpoisto ja viemäröintisysteemi ei vedä enää kuten pitäisi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia