Faces Etnofestival lähestyy | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Faces Etnofestival lähestyy


Keskiviikkona 29.7. alkavasta Faces Etnofestivalista saa esimakua jo edeltävänä viikonloppuna 25.7. Esplanadin puistossa.
Esiintyjinä ovat intiaanimusiikkia soittava Wabanag sekä mustan
musiikin mikkimies C-star.

Keskiviikkona 29.7. alkavasta Faces Etnofestivalista saa esimakua jo edeltävänä viikonloppuna 25.7. Esplanadin puistossa. Esiintyjinä ovat intiaanimusiikkia soittava Wabanag sekä mustan musiikin mikkimies C-star.

Intiaanimusiikkia soittavan Wabanagin keulakuva on Yovan Nagwetch, joka on Kanadan metis-intiaani wabanaki-heimosta. Vuonna 1998 perustettu kokoonpano tekee musiikkinsa intiaaniperinnettä kunnioittaen wabanakien alkuperäiskielellä.

Myös itse Faces Etnofestivaalilla esiintyvä C-Star puolestaan on paitsi vuoden 2007 räpin Suomen mestari, myös reggae-, dancehall-, grime-  ja drum'n'bass –tyylien taitaja.

Tapahtumassa pääsee esille myös Raasepori, joka toimii tänä vuonna UNICEF-kaupunkina. Konsertin aikana kerätään varoja kaupungin UNICEF-kohteille.

Teemana lapset


Billnäsissä pidettävän varsinaisen Faces Etnofestivaalin teemana on tänä vuonna We are the Children. 29.7. alkavalla festivaalilla nostetaan esille lapset ja lasten oikeudet YK:n Lasten oikeuksien juhlavuoden kunniaksi. Jokaisesta myydystä festivaalilipusta menee yksi euro Raaseporin kaupungin UNICEF-keräykseen, jonka kohteena ovat lapset Venäjän Karjalassa ja Vietnamissa.

Näkyvin lapsille suunnattu ohjelma on perinteinen Small Faces, joka muodostaa oman lastenfestivaalin festivaalin sisällä. Luvassa on muun muassa askartelua kierrätysmateriaaleista ja draamatyöpaja. Festivaalilla on tänä vuonna lasten karaoke, jossa on valittavana sekä suomen- että ruotsinkielisiä lauluja.

Taidetyöpajassa voivat lapset maalata unelmiaan paperille – kertoa taiteen kautta, millaisessa maailmassa he haluaisivat asua ja mitä aikuisten tulisi tehdä paremman maailman hyväksi. Unelmista syntyvistä töistä rakennetaan oma näyttely.

Festivaali huipentuu sunnuntaina 2.8. We are the Children -tukikonserttiin. Kaikki artistit lahjoittavat palkkionsa UNICEFille, jolle menevät myös konsertin lipputulot.

Lisätietoja festivaalista osoitteessa http://www.faces.fi/sumuSHOP/sivu/09_faces_etusivu

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia