EU:n uskottavuus Pohjois-Afrikassa nollassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU:n uskottavuus Pohjois-Afrikassa nollassa

Pohjois-Afrikan viime aikojen tapahtumat osoittavat EU:n politiikan olleen pitkälti tuloksetonta.

Pohjois-Afrikan tapahtumat ovat tuoneet esiin eurooppalaisen naapuruuden ja kumppanuuden rahoitusinstrumentin (ENPI) tehottomuuden, Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys kirjoittaa.

Muun muassa arabimaiden kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöverkoston johtaja Ziad Abdel Samadin mukaan EU pääosin vain vauhdittanut talouskasvua, eikä ole ajanut esimerkiksi poliittisia uudistuksia.

EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustaja Catherine Ashton myöntää, että naapuruuspolitiikan tulisi olla kunnianhimoisempaa ja poliittisempaa, ja että sen pitäisi keskittyä enemmän instituutioiden rakentamiseen.

Euroopan unionin naapuruuspolitiikan uudistusehdotus on tarkoitus julkaista 20. huhtikuuta. Osana uudistusta Euroopan ulkosuhdehallinto (EEAS) järjesti nopealla aikataululla kansalaisjärjestöjen konsultaatiotapaamisen. Konsultaatiossa oli mukana myös eurooppalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen yhteenliittymä Concord.

Konsultaatiotapaamisen osanottajat totesivat, että EU:n uskottavuus Pohjois-Afrikan alueella on lähes nollissa. Erityisesti alueen nuoret näkevät EU:n sortohallitusten liittolaisena, joka on tukenut itsevaltiaiden valtaa tarjoamalla taloudellista, sotilaallista ja poliittista tukea.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia