EU-kansalaiset kannattavat humanitaarista apua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EU-kansalaiset kannattavat humanitaarista apua

Talouskriisistä huolimatta suuri enemmistö Eurobarometriin vastanneista ajattelee, että unionin on tärkeää rahoittaa humanitaarista apua.

Suurin osa EU:n asukkaista kannattaa humanitaarisen avun antamista talouskriisistä huolimatta. Euroopan komission teettämän tuoreen Eurobarometri-kyselytutkimuksen (pdf) mukaan 90 prosenttia EU-kansalaisista uskoo, että on tärkeää tai erittäin tärkeää, että EU rahoittaa humanitaarista apua. Osuus on kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2012, jolloin tutkimus viimeksi tehtiin.

Kun haastateltavilta kysyttiin, kannattavatko he EU:n humanitaarista avun jatkumista talouskriisistä huolimatta, 85 prosenttia vastasi myöntävästi.

"Eurooppalaisten solidaarisuus antaa toivoa niille sadoille miljoonille ihmisille ympäri maailman, jotka tarvitsevat apua selviytyäkseen konfliktien, pakolaisuuden tai luonnonkatastrofien keskellä", sanoo EU:n humanitaarisen avun komissaari Christos Stylianides.

Myönteisimmin humanitaariseen apuun suhtautuvat maltalaiset, joista 97 prosenttia pitää EU:n humanitaarista apua tärkeänä tai erittäin tärkeänä. Matalin osuus on Italiassa, 84 prosenttia. Suomessa osuus on 94 prosenttia.

Myös tietämys humanitaarisesta avusta on barometrin mukaan hyvä. 76 prosenttia tietää, että EU rahoittaa humanitaarista apua ja 43 prosenttia tietää esimerkiksi EU:n työstä ebola-alueella.

Kysely tehtiin maaliskuussa kaikissa 28 EU-maassa. Vastaajia oli runsaat 28 000.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia