Ennätysmäärä pakolaisia koettelee avustusjärjestöjä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ennätysmäärä pakolaisia koettelee avustusjärjestöjä

Konflikti toisensa perään on ajanut resurssit äärimmäisen paineen alle, sanoo YK:n pakoisjärjestön johtaja.

Resurssit selviytyä kansainvälisesti kasvavasta pakolaismäärästä on nyt venytetty äärimmilleen, sanoo YK:n pakolaisjärjestö UNCHR:n johtaja António Guterres.

UNCHR:n arvioiden mukaan akuutit kriisit Norsunluurannikolta Jemeniin tekivät viime vuonna yli 800 000 ihmisestä pakolaisia. Tänä vuonna jo yli 700 000 ihmistä on paennut Kongosta, Malilta, Sudanista ja Syyriasta, samalla kun pitkään jatkuneet konfliktit Irakissa, Afganistanissa ja Somaliassa jatkuvat. Tästä vuodesta uskotaankin tulevan vuosidan pahin pakolaismäärältään, uutisoi AlertNet.

Pitkään jatkuneet kriisit koettelevat pakolaisjärjestön budjettia. "Toimintamme on pahasti alirahoitettua erityisesti Afrikassa. Tällä hetkellä meillä ei ole tilaa ennakoimattomiiin tarpeisiin, ei resursseja käytettävissä. Nykypäivän arvaamattomassa toimintaympäristössä tämä on syvä huoli", Guterres sanoo.

Pakolaisten määrän maailmassa arvioidaan tällä hetkellä olevan noin 42 miljoonaa. Monet heistä ovat viettäneet jopa yli vuosikymmenen UNHCR:n väliaikaisissa suojissa. Viime viikolla UNHCR arvioi, että pelkästään Syyrian pakolaisten määrä tulee tänä vuonna olemaan noin 700 000.

YK vetoaa poliittisen tahdon vahvistamiseen, jotta maailman pakolaisten humanitaarisesta avusta voitaisiin huolehtia. Valtioiden tulisi auttaa enemmän muun muassa rahallisesti paljon pakolaisia vastaanottavia maita sekä lisätä pakolaisten uudelleensijoittamispaikkoja, joiden tarve on tällä hetkellä kymmenkertainen niiden saatavuuteen nähden.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia