Enemmistö eurooppalaisista suhtautuu maahanmuuttoon kielteisesti | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Enemmistö eurooppalaisista suhtautuu maahanmuuttoon kielteisesti

Ipsoksen tekemän kyselytutkimuksen mukaan valtaosa eurooppalaisista pitää maahanmuuton vaikutuksia kielteisinä.

Tutkimuslaitos Ipsoksen tekemän kyselytutkimuksen mukaan maahanmuuton vaikutuksia pidetään pääaosin kielteisinä ympäri maailman.

Yhdessäkään tutkituista Euroopan maista ei enemmistö vastaajista pitänyt maahanmuuton seurauksia maassaan myönteisinä. Kokonaisuudessaan 45 prosenttia vastanneista piti maahanmuuton vaikutusta maahansa ”hyvin tai kohtuullisen kielteisenä”. Yli puolet oli sitä mieltä, että kotimaassa on liikaa maahanmuuttajia.

Euroopan maista Ruotsi oli ainoa, jossa kielteisesti ja myönteisesti suhtautuvien määrä oli suurin piirtein sama: 37 prosenttia. Kaikissa muissa mukana olleissa Euroopan maissa, Puolaa lukuun ottamatta, kielteisten vastausten oli yli puolet ja myönteisten alle neljäsosa.

Kokonaisuudessaan suhtautuminen oli erityisen negatiivista Belgiassa, Etelä-Afrikassa ja Venäjällä, joissa noin 70 prosenttia piti maahanmuutton vaikutuksia ei-toivottavina. Eniten myönteisiä asioita löytäviä löytyi Intiasta, vähiten kielteisiä vastauksia Brasiliasta.

Kyselyssä oli mukana 23 maata ympäri maailman. Suomi ei ollut mukana.

Samaan aikaan maahanmuutto on vähentynyt vuosikymmenen kasvun jälkeen: OECD:n viime kuussa julkaiseman raportin mukaan työntekijöiden vähenevä kysyntä kutisti muuttoa OECD-maihin 4,5 miljoonasta 4,3 miljoonaan vuonna 2009. Alustavien tilastojen mukaan lasku jatkui viime vuonna.

Pudotus on merkittävä etenkin Aasian ja Euroopan maissa. Esimerkiksi Irlannissa ja Tšekin tasavallassa maahanmuutto liki puolittui ja myös EU:n sisäinen muuttoliike pieneni reilulla viidenneksellä. Suomessa pudotus oli kymmenesosan luokkaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia