Elokuvat rakentavat identiteettiä Nepalissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Elokuvat rakentavat identiteettiä Nepalissa

Etnisten ryhmien kirjo on valtava monikulttuurisessa Nepalissa. Maan alkuperäiskansojen elokuva-arkisto kouluttaa elokuvantekijöitä ja järjestää filmifestivaaleja eri puolella maata.

”Alkuperäiskansojen osuus Nepalin väestöstä on arviolta 40 prosenttia. Pari vuotta sitten etnisten ryhmiä sanottiin olevan 69, mutta on nyt jo 81, koska ryhmät ovat jakaantuneet vielä pienempiin, jopa muutaman tuhannen ihmisen yhteisöihin. Kuka enää kuulee niin pienien yhteisöjen ääntä”, pohtii tuottaja Renchin Yonjan Nepalin alkuperäiskansojen elokuva-arkistosta.

Hän vieraili Suomessa Inarissa järjestettävien Alkuperäiskansojen elokuvafestivaalien päävieraana. Skábmagovat-festivaali (Kaamoksen kuvat) järjestetään Inarissa 19.–23 tammikuuta. Teemamaana oli Nepal, joka esittäytyy sekä fiktion että dokumentin kautta.

”Pyydämme elonkuvantekijöitä miettimään tarkkaan, mitä he haluavat sanoa ja mitä he näkevät tapahtuvan omissa yhteisöissään. Koska elokuvien tekemiseen ei ole paljon varoja, kannattaa keskittyä ja käyttää aikaa aiheen tutkimiseen”, Yonjan toteaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia