Ekoliedet auttavat pakolaisia Liberiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ekoliedet auttavat pakolaisia Liberiassa

Suomen Pakolaisavun ekoliesihankkeen avulla vähennetään polttopuun suurkulutusta.

Suomen Pakolaisapu on päättänyt lievittää ruokaa ja suojaa vaille jääneiden Norsunluurannikon pakolaisten ahdinkoa ekoliesihankkeella.

Hankkeen tavoitteena on kouluttaa kolmen kuukauden aikana noin 1000 pakolaista ja alueen asukasta rakentamaan ekoliesi. Näin vähennetään polttopuun suurkulutusta kuormitetulla alueella ja parannetaan pakolaisten hyvinvointia.

Lisäksi yhteisöihin pystytetään suurempia, puuta säästäviä yhteisökeittiöliesiä. Ruoanvalmistukseen ja juomaveden keittämiseen ekoliedellä kuluu jopa 70% vähemmän polttopuuta kuin perinteisellä kolmen kiven tulisijalla. Ekoliesi varaa lämpöä tehokkaasti ja vähentää ympärille leviävän savun määrää. Riski savusta aiheutuville silmätulehduksille ja tulen leviämiselle on huomattavasti pienempi kuin perinteisellä tulisijalla.

Ekoliesihanke on osa Liberian hallituksen ja paikalla olevien kansalaisjärjestöjen suunnittelemaa ohjelmaa norsunluurannikkolaisten pakolaisten auttamiseksi. Yli kolme kuukautta kestäneiden väkivaltaisuuksien aikana Norsunluurannikolta on paennut Liberiaan yli 130 000 pakolaista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia