EIT: Turvapaikanhakijoiden palauttaminen Kreikkaan rikkoo ihmisoikeuksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

EIT: Turvapaikanhakijoiden palauttaminen Kreikkaan rikkoo ihmisoikeuksia

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan turvapaikanhakijoiden palauttaminen Kreikkaan loukkaa Euroopan ihmisoikeussopimusta.  Kreikassa ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta oikeudenmukais

Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen mukaan turvapaikanhakijoiden palauttaminen Kreikkaan loukkaa Euroopan ihmisoikeussopimusta. Kreikassa ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta oikeudenmukaiseen turvapaikkaprosessiin.

Useat ihmisoikeusjärjestöt ja mm. Euroopan neuvoston ihmisoikeuskomissaari Thomas Hammarberg ovat jo usean vuoden ajan tuoneet Kreikan kestämättömän tilanteen raporteissaan esiin.

"Päätös on merkittävä voitto eurooppalaisen turvapaikkajärjestelmän ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen näkökulmasta. Lisäksi inhimillisistä syistä päätös on tärkeä monille turvapaikanhakijoille, jotka ovat useita vuosia eläneet epätietoisuudessa ilman mahdollisuutta saada turvapaikkahakemustaan edes käsittelyyn. Dublin-järjestelmä on arvioitava uudestaan. Nyt on syytä juhlia", toteaa Pakolaisneuvonnan johtava lakimies Marjaana Laine.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia