Egyptiin uusi tv-kanava kasvohuivia käyttäville naisille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Egyptiin uusi tv-kanava kasvohuivia käyttäville naisille

Äärikonservatiivisella kanavalla toimiva Maria TV näyttää, että niqabia käyttävät naiset voivat menestyä.

Egyptissä on aloittanut uusi Maria-satelliittikanava, joka hyväksyy ohjelman tekijöiksi ja vieraiksi vain kasvohuivia käyttävät naiset, miehiä ei oteta edes puhelinhaastatteluihin, kertoo global.finland.fi.

"Maria TV on kunnianosoitus kasvohuivia eli niqabia käyttäville naisille, joita Egyptin yhteiskunnassa on syrjitty vuosikymmenien ajan", kertoo kanavan johtaja Safaa Refai.

Refain mukaan kasvohuivi on asiallinen muslimiasuste, jonka käyttöön islamin laki Sharia velvoittaa naiset. Kyseiselle niqab-tulkinnalle löytyy enemmän kiistäjiä kuin hyväksyjiä.

Ramadan-paastokuukauden ensimmäisenä päivänä aloittanut Maria TV lähettää ohjelmaa kuusi tuntia päivässä äärikonservatiivisella salafistien ylläpitämällä Al Ummah -kanavalla. Useat tv-ammattilaiset ovat tyrmänneet kasvohuivin käytön televisiossa.

Naisten roolia vallankumouksessa tutkinut Kairon yliopiston professori Nadia El Kholy näkee Maria-kanavan osana laajempaa ilmiötä, joka kasvattaa suosiota Egyptissä.

"Yhä useampi naisasianaisena ja aktivistina itseään pitävä koulutettu egyptiläisnainen on viime vuosina siirtynyt käyttämään kasvohuivia. Nämä naiset jättävät palkkatyönsä ja omistautuvat uskonnon oppien saarnaamiseen oman lähipiirinsä naisille", El Kholy toteaa.

Lisää uusi kommentti