Delhi kielsi muovikassit | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Delhi kielsi muovikassit

Vastaavanlaisia kieltoja on asetettu myös muualla kuin Intiassa.

Delhi yrittää vähentää kaupungin turhan jätteen määrää kieltämällä muovikassien tuottamisen, varastoinnin ja käytön kaupungissa.

"Muovipussit tukkivat viemäreitä ja pilaavat ympäristön", perustelee päätöstä kaupungin johtava ministeri Sheila Dikshit.

Syyskuun alussa voimaan astunut kielto koskee kaikenlaisia muovikasseja, ja myös muovin käyttäminen lehtien ja postikorttien pakkaamisessa tullaan kieltämään.

Uusi kielto otettiin vastaan epäilevästi, sillä Intian aikaisempi yritys rajoittaa erittäin ohuiden muovipussien käyttöä vuonna 2009 epäonnistui. Ohuita pusseja on ollut laajasti käytössä kiellosta huolimatta, eikä kieltoa rikkoneita ole rangaistu. Tällä kertaa armoa ei kuitenkaan tunneta, vaan kieltoa uhmaavia voi odottaa jopa vankeusrangaistus.

Monet maat, kaupungit ja yritykset eripuolilla maailmaa ovat viime aikoina pyrkineet rajoittamaan muovikassien käyttöä, asettamalla ne maksullisiksi sekä kannustamalla kestävämpien kassien valmistamiseen. Satojatuhansia muovikasseja käytetään ja heitetään pois vuosittain, jopa vain minuuttien käyttämisen jälkeen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia