Briteissa jättirangaistuksia eliitin vastaisista mielenilmauksista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Briteissa jättirangaistuksia eliitin vastaisista mielenilmauksista

Aktivistit ovat viime aikoina saaneet Briteissä tekoihinsa nähden yllättävän kovia rangaistuksia.

Briteissä aktivistit ovat viime aikoina saaneet tekoihinsa nähden yllättävän kovia tuomioita.

Elitistisiä soutukilpailuja uimalla protestoinut Trenton Oldfield sai sakkoja ja puoli vuotta ehdotonta vankeutta yleisen häiriön aiheuttamisesta. Pääministeri David Cameronin puheen keskeyttäneelle Stuart Rodgerille taas määrättiin 100 tuntia yhdyskuntapalvelusta.

Oldfield keskeytti perinteiset Thames-joella järjestettävät Oxfordin ja Cambridgen yliopistojen väliset soutukilpailut aiemmin tänä vuonna uimalla kilpaveneiden reitille. Oikeuden mukaan Britannian elitismiä vastustanut tempaus oli vaarallinen ja aiheutti julkista häiriötä.

Rodger oli syöksynyt Glascowissa tilaisuuteen, jossa Cameron piti puhetta ja huutanut "Ei jossia, ei muttia, ei julkisen sektorin leikkauksia".

Oikeus katsoi Rodgerin käyttäytyneen tilanteessa uhkaavasti ja rikkoneen pääministerin turvallisuutta. Rodger on aikaisemmin tuomittu myös 200 punnan sakkoihin hänen heitettyään varapääministeri Nick Cleggiä sinisellä maalilla.

Etenkin Oldfieldin tapaus on herättänyt Britanniassa keskustelua Venäjällä tapahtuneisiin Pussy Riot -tuomioihin, joiden perustelut ja motiivit olivat samankaltaisia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia