Beit Arabyia tuhottiin taas | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Beit Arabyia tuhottiin taas

Israel hajotti väkivallattoman vastarinnan symboliksi kohonneen rauhankeskuksen Länsirannalla jo kuudennen kerran.

Länsirannalla Anatan kaupungissa sijaitseva kansainvälinen rauhankeskus Beit Arabyia on jälleen raunioina. Israelin viranomaiset hajottivat keskuksen marraskuun ensimmäisen päivän aamuyönä. Keskus tuhottiin jo kuudennen kerran.

Kymmenien sotilaiden suojatessa viranomaiset ajoivat puskutraktorilla maan tasalle rauhankeskuksen luentosalin, suihku- ja käymälätilat ja kivimuurit sekä samalla tontilla sijainneen Shawamrehin perheen omakotitalon ja kotieläinsuojat.

Ihmisoikeusjärjestö ICAHD:in jälleenrakentama Beit Arabiyasta on yksi Suomessa tunnetuimmista väkivallattoman vastarinnan symboleista, jonka jälleenrakentamiseen osallistui lukuisia suomalaisia myö viime kesänä. Edellisen kerran Beit Arabyia hajotettiin tämän vuoden tammikuussa.

Uusi keskus rakennettiin raunioille talkoovoimin viime heinäkuussa, kertoo ICAHD Finland. Ollessaan pystyssä keskus toimii jälleenrakennusleirien ja keskustelutilaisuuksien foorumina ja siellä on vieraillut säännöllisesti YK:n ja EU:n edustajia, poliitikkoja, aktivisteja ja muita vaikuttajia eri puolilta maailmaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia