Barroso lupasi lisää rahaa humanitaariseen apuun Darfurissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Barroso lupasi lisää rahaa humanitaariseen apuun Darfurissa

Komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ilmoitti Sudanin vierailullaan toinen lokakuuta EU:n antavan 40 miljoonaa euroa lisäapua Darfurin kriisin ratkaisemiseksi. Kehys ry on tyytyväinen siihen, että EU reagoi vihdoin Darfurin tilanteeseen ja toivoo, että apu päätyy perille nopeasti.

Komission puheenjohtaja José Manuel Barroso ilmoitti Sudanin vierailullaan toinen lokakuuta EU:n antavan 40 miljoonaa euroa lisäapua Darfurin kriisin ratkaisemiseksi. Tästä summasta 26 miljoonaa euroa kanavoidaan World Food Programmen (WFP) kautta. WFP pyrkii vastaamaan alueen kasvaviin ravintotarpeisiin. Rahalla tuetaan myös YK:n Humanitarian Air Servicea (UNHAS). Uusi avustus perustuu alueelle jo aikaisemmin tehtyihin päätöksiin.

Kehys ry on tyytyväinen siihen, että EU reagoi vihdoin Darfurin tilanteeseen ja toivoo, että apu päätyy perille nopeasti. Samalla Kehys muistuttaa, että EU-Afrikka -strategia voi toimia vain, jos Afrikan maat pääsevät tasa-arvoisesti osallistumaan sen suunnitteluun ja toteutukseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia