Bahrainin naiset sovittelevat poliittisia kiistoja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Bahrainin naiset sovittelevat poliittisia kiistoja

Shiiojen ja sunnien väliset jännitteet ovat kasvaneet Bahrainissa helmikuussa alkaneiden levottomuuksien seurauksena.

Hallituksen vastaiset protestit jakavat kansaa Bahrainissa. (Kuva: Mahmood Al-Yousif / cc 2.0)

Sunni- ja shiiamuslimien väliset jännitteet ovat kasvaneet Bahrainissa helmikuussa alkaneiden levottomuuksien seurauksena. Naiset ovat ryhtyneet kampanjoimaan yhtenäisyyden ja suvaitsevaisuuden puolesta.

Aikaisemmin Bahrain oli esimerkki eri ryhmien rauhanomaisesta rinnakkainelosta, mutta nyt sunnivähemmistön ja shiiaenemmistön suhteet ovat kiristyneet. Suurin osa hallituksenvastaisiin mielenosoituksiin osallistuneista on ollut shiioja. Sunnit taas ovat puolustaneet hallitusta mielenilmauksissaan.

Ryhmät ovat ryhtyneet boikotoimaan vastapuolen omistamia kauppoja. Nuorten sunnien ja shiiojen vihaviestit leviävät sosiaalisessa mediassa.

"Hankalimmassa tilanteessa ovat seka-avioliitossa elävät, joiden perhettä suuntausten väliset ristiriidat jakavat", sunnimiehen kanssa avioitunut shiialainen Fathiya Ibrahim kertoo.

Vastaliikkeenä on perustettu Naiset Bahrainin puolesta -ryhmä, jonka tarkoituksena on yhdistää kansa erimielisyyksistä huolimatta.

Naiset levittävät suvaitsevaisuuden sanomaa internetissä ja kokoavat nimiä yhtenäisyysvetoomukseen. Ryhmä suunnittelee myös haastavansa oikeuteen tunnettuja ristiriitojen lietsojia.

"Ryhmämme haluaa kertoa yhteiskunnalle ja maailmalle, ettei bahrainilaisten naisten roolia pidä ylenkatsoa. Ilman heitä perheen ja yhteisön rakenne järkkyy", naisryhmän aktivisti Fawziya al-Khaja sanoo.

Lisää uusi kommentti