Australia suitsii lasten hyväksikäyttöä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Australia suitsii lasten hyväksikäyttöä

Australialaiset ovat sotkeutuneet monella
tasolla Aasian seksiturismiin. Intiassa toimineen pedofiilin tai
lapsiseksiä Thaimaassa harrastaneen australialaismiehen pidättäminen
ovat ilmiössä vain jäävuoren huippu.

Australialaiset ovat sotkeutuneet monella tasolla Aasian seksiturismiin. Intiassa toimineen pedofiilin tai lapsiseksiä Thaimaassa harrastaneen australialaismiehen pidättäminen ovat ilmiössä vain jäävuoren huippu.

"Tiedämme vain niistä harvoista, jotka jäävät kiinni", sanoo Child Wise -järjestön toiminnanjohtaja Bernadette McMenamin.

Child Wise tekee töitä lasten seksuaalisen hyväksikäytön lopettamiseksi Australiassa sekä sen rajojen ulkopuolella.

Uhrit maksetaan hiljaisiksi


Eräs harvoista kiinnijäänneistä pedofiileista on Paul Henry Dean, joka pakeni Australiasta vuonna 1976 väärällä passilla varastettuaan sitä ennen varoja silloista työpaikastaan matkatoimistosta.

Häntä syytetään nuorten miesten ja poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä Intiassa.

Dean teki Intiassa töitä erilaisissa hyväntekeväisyysjärjestöissä kolmen vuosikymmen ajan esiintyen muun muassa pappina ja lääkärinä.

Dean on pidätetty 2000-luvulla jo kahdesti, mutta hänen oikeudenkäyntinsä ei ole vieläkään alkanut. Mies kulkee edelleen vapaana takuita vastaan.

Child Wise kannattaa poikkeuksellisesti Deanin luovuttamista Intiasta Australiaan, koska miehen syyttäminen Australiassa saattaisi onnistua paremmin kuin Intiassa.

Yksikään Deanin uhreista ei lupautunut todistamaan oikeudessa.

"Usein hyväksi käyttäjät maksavat lapsille, perheille ja poliisille, jotta eivät joutuisi oikeuteen", McMenam sanoo.

Toinen syytteitä odottava australialainen on 90-vuotias Karl Joseph Kraus, joka pidätettiin kesäkuun lopussa. Saksalaissyntyistä Krausia syytetään neljän sisaruksen raiskauksista Pohjois-Thaimaassa lähellä Chiang Maita. Tytöt olivat oletettavasti 5-13 -vuotiaita, kun seksuaalinen hyväksikäyttö alkoi.


Kaksi miljoonaa lasta


Deanin ja Kausin kaltaiset tapaukset eivät ole Australiassa harvinaisia.

Yhdysvaltalaisen John Hopkinsin yliopiston ihmisoikeuksien tutkimuslaitoksen tekemä Kansainvälinen seksiturismi -raportti vuodelta 2007 dokumentoi useita tapauksissa, joissa australialaismiehiä oli pidätetty lapsiseksin takia Kambodzhassa, Filippiineillä, Thaimaassa ja Vietnamissa.

Lapsiseksin osto on usein kytköksissä järjestäytyneeseen rikollisuuteen, korruptioon, alikehittyneisyyteen ja köyhyyteen. Noin kahden miljoonaan lapsen maailmassa arvioidaan joutuvan pedofilian uhriksi vuosittain.

Australian parlamentti hyväksyi viime huhtikuussa lain, joka kovensi lapsiseksiturismin harjoittamisesta langetettuja tuomioita.

Maksimirangaistus kyseisistä rikoksista on nyt 25 vuotta vankilaa.

"Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on kammottava asia, ja meidän täytyy tehdä kaikkemme hyväksikäytön lopettamiseksi", sanoi Australian sisäministeri Brendan O'Connor kesäkuun lopussa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia