Amnesty: Hodorkovski ja Lebedev mielipidevankeja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnesty: Hodorkovski ja Lebedev mielipidevankeja

Amnestyn mukaan venäläisten liikemiesten tuomio on poliittisesti tarkoitushakuinen.

(Kuva: Mussels / Flickr.com / cc 2.0)

Amnesty on tunnustanut venäläiset liikemiehet Mihail Hodorkovskin ja Platon Lebedev mielipidevangeiksi sen jälkeen, kun Moskovan kaupungin tuomioistuin alensi miesten tuomioita 13 ja puolesta vuodesta kahteentoista vuoteen.

Amnestyn mukaan tuomioistuin ei kuitenkaan huomioinut oikeuskäsittelyssä ilmenneitä puutteita ja pitää miesten saamaa tuomiota näin poliittisesti tarkoitushakuisena.

”Vetoomustuomioistuimen epäonnistuminen toisen oikeudenkäynnin perustavanlaatuisten ongelmien huomioonottamisessa sekä se tosiasia, että Mihail Hodorkovski ja Platon Lebedev ovat jo viettäneet kahdeksan vuotta vankilassa epäselvistä syytteistä tuomittuna, osoittavat, että heidän toisten tuomioidensa taustalla on ainoastaan poliittisia tarkoitusperiä”, Amnesty Internationalin Euroopan ja Keski-Aasian alueen johtaja Nicola Duckworth kertoo.

Amnesty on löytänyt Hodorkovskin ja Leben tapauksen käsittelystä perustavanlaatuisia ongelmia tutkinnan alusta lähtien, ja järjestö ilmaisi huolensa syytteiden ajoituksesta, lakimiesten ja todistajien häirinnästä sekä riittämättömästä todistusaineistosta jo joulukuussa 2010, jolloin miehet tuomittiin.

Myös toisen tuomion jälkeen Amnesty pitää miesten vapauttamista ainoana oikeana ratkaisuna.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia