Ammattikoulutus tukee syrjäytyneitä nuoria Nepalissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ammattikoulutus tukee syrjäytyneitä nuoria Nepalissa

Muun muassa yhteiskunnan syrjimät maoistisissit saavat apua ammatillisesta koulutuksesta.

Entiset maoistisissit, nuorisorikolliset ja nuoret naiset saavat Nepalissa apua koulutuskeskustoiminnasta, kertoo global.finland.fi.

Katmandun laaksossa sijaitseva UCEP-koulutuskeskus tarjoaa erilaisia ohjelmia, oppisopimuskoulutuksia, työmarkkinataitoja parantavia "pehmeiden taitojen" kursseja sekä nuorisorikollisia sopeuttavaa ohjelmaa.

Yksi koulutuskeskuksen tärkeimmistä tavoitteista on tyttöjen ammattikoulutus. Yhteiskunnassa syrjitylle nuorelle tytöille koulutuskeskukseen pääsyllä on suuri merkitys ei ainoastaan ammatillisten taitojen, vaan myös itsetunnon paranemisen ja omien oikeuksien oppimisen kannalta.

Myös entinen maoistitaistelija voi pyrkiä sopeutumaan yhteiskuntaan koulutuskeskuksessa hankkimansa ammattitaidon avulla, sillä taistelijan tausta tekee hyväksynnän saamisen siviilielämässä entiselle sissille vaikeaksi. Useat maoisteista on myös leimattu "armeijaan sopimattomiksi".

Suuri osa Nepalin sisällissotaan osallistuneista maoistitaistelijoista on edelleen piirikuntien sotilasleireissä odottamassa, mitä heidän kotiuttamisestaan tai armeijaan integroimisestaan sovitaan perustuslakiprosessissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia