Alankomaat auttaa siirtolaisia uuden elämän alkuun | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Alankomaat auttaa siirtolaisia uuden elämän alkuun

Maahanmuuttopoliittinen uudistus tukee ilman oleskelulupaa jääneitä siirtolaisia.

Alankomaissa on hyväksytty maahanmuuttopoliittinen uudistus, jolla tuetaan kotimaahansa palavia, ilman oleskelulupaa jääneitä siirtolaisia, uutisoi Kehys ry. Vapaaehtoisesti Alankomaista kotimaahansa palaaville siirtolaisille tarjotaan taloudellista tukea, minkä lisäksi heitä autetaan koulutuksen hankkimisessa ja työllistymisessä.

Siirtolaiset, jotka eivät lähde vapaaehtoisesti, käännytetään pakolla. Tämä kuitenkin edellyttää lähtömaalta yhteistyöhalukkuutta. Mikäli kehitysmaa ei suostu yhteistyöhön maahanmuuttokysymyksissä, on sillä Alankomaiden ulkoministeriön linjauksen mukaan seurauksensa kahdenkeskisen avun ja yhteistyön jatkumiselle.

Alankomaat rohkaisee myös muita EU-maita vastaavanlaiseen politiikkaa. Se pyrkiikin vaikuttamaan siihen, että toimintaa kehitetään myös EU-tasolla. EU:lta maa toivoo myös tiukempia otteita laittoman maahanmuuton kitkemiseksi. Kehitysmaiden maahanmuuttotoimintaan yhdeksän miljoonaa euroa korvamerkinneen maan mielestä kehitysapua ja budjettitukea tulisi tiukemmin ehdollistaa kohdemaan yhteistyöhalukkuuteen perustuen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia