Afrikkalaisilta valtioilta aloite naisten ympärileikkausten kieltämiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Afrikkalaisilta valtioilta aloite naisten ympärileikkausten kieltämiseksi

YK:n yleiskokoukselle annetussa esityksessä valtioiden halutaan säätävän lakeja, jotka kieltävät naisten sukuelinten silpomisen.

YK:n afrikkalaiset jäsenvaltiot vaativat naisten ympärileikkausten lopettamista. Ne ovat esitelleet YK:n yleiskokoukselle päätöslauselmaluonnoksen, jonka mukaan valtioita tulisi kehottaa säätämään naisten sukuelinten silpomisen kieltäviä lakeja.

Aloite on merkkipaalu taistelussa naisten ja tyttöjen perusoikeuksien puolesta, sanoo Afrikassa naisten oikeuksien puolesta kampanjoivan No Peace Without Justice -järjestön koordinaattori Alvilda Jablonko.

Maailmassa on arviolta 140 miljoonaa tyttöä tai naista, joiden ulkoiset sukuelimet on poistettu joko osittain tai kokonaan. Toimenpide aiheuttaa naisille vakavan terveysriskin.

YK:n yleiskokous käsittelee päätöslauselmaluonnosta joulukuussa. Vaikka yleiskokouksessa hyväksytty päätöslauselma ei velvoitakaan valtioita säätämään lakeja, on sillä kuitenkin merkittävä painoarvo sukuelinten silpomisen vastaisille kampanjoille.

Luonnoksen mukaan valtioita tulisi kehottaa myös valvomaan lakien noudattamista, järjestää lakien tueksi valistuskampanjoita, sekä kouluttaa terveydenhuollon henkilöstöä, sosiaalityöntekijöitä ja yhteisöjen johtajia toimimaan silpomisen lopettamiseksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia