Afrikkalaiset entistä tyytymättömämpiä korruptioon | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Afrikkalaiset entistä tyytymättömämpiä korruptioon

Lähes kolmannes 34 Afrikan maan asukkaasta on maksanut lahjuksen viimeisen vuoden aikana, kertoo Afrobarometer-tutkimus.

Lähes kolmannes 34 Afrikan maan asukkaasta on maksanut ainakin yhden lahjuksen vuoden sisällä.

Tyytymättömyys hallitusten korruptionvastaisiin toimiin on lisääntynyt, käy ilmi tuoreesta Afrobarometer-tutkimuksestaYli puolet tutkimusta varten haastatelluista 51 000 afrikkalaisesta on sitä mieltä, että hallitus on tehnyt melko tai erittäin huonoa työtä korruption vastaisessa taistelussa.

16:ta maata on tutkittu vuodesta 2002, ja sinä aikana kielteiset kannat ovat kasvaneet 46 prosentista 54:ään. Vain viidessä maassa kielteiset arviot ovat vähentyneet, tutkimuksessa kerrotaan.

Usein lahjus maksetaan tietyn dokumentin saamiseksi viranomaiselta, ongelmien välttämiseksi poliisin kanssa tai terveyspalvelun saamiseksi. Yleisintä lahjonta on Sierra Leonessa, jossa lähes kaksi kolmesta on maksanut vuoden sisällä lahjuksen. Toista ääripäätä edustaa Botswana, jossa lahjukseen on joutunut turvautumaan vain neljä prosenttia. Tutkimuksen mukaan ne, joilla ei ole riittävästi ruokaa, joutuvat maksamaan lahjuksia vauraampia useammin.

Korruptoituneimpana viranomaisena pidetään poliisia. Yli 40 prosenttia kyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että kaikki tai useimmat poliisit ovat korruptoituneita.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia