20 vuoden kehitysyhteistyö kantaa hedelmää Ghanassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

20 vuoden kehitysyhteistyö kantaa hedelmää Ghanassa

Kun Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteiden opiskelijat vuonna 1990 aloittivat kehitysyhteistyöprojektin Ghanan Lawrassa, alueella ei vielä ollut kunnollisia liikenne-

Kun Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteiden opiskelijat vuonna 1990 aloittivat kehitysyhteistyöprojektin Ghanan Lawrassa, alueella ei vielä ollut kunnollisia liikenne- ja viestintäyhteyksiä. Nykyisin apu kulkee aiempaa helpommin ja yhteistyön hyödyt alkavat näkyä.

"Hankkeen hyviä tuloksia selittää se, että ideat ja toimintatavat ovat tulleet pääosin paikallisilta itseltään. He tuntevat alueen ongelmat ja ratkaisut, jotka Lawran oloissa toimivat", sanoo Lawra-projektissa nelisen vuotta mukana ollut ympäristönsuojelutieteen opiskelija Minttu Paananen.

Maatalous-metsäylioppilaiden liitto on toteuttanut parinkymmenen vuoden aikana Lawran alueella useita pienimuotoisia kehitysyhteistyöhankkeita. Niissä on edistetty muun muassa mehiläishoitoa, kuivan kauden viljelyä, puiden istutusta sekä eroosion ja maastopalojen torjuntaa. Vuosien varrella sana kehitysyhteistyön hyödyistä on levinnyt alueella.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia