16 askeleen ohjelmalla eroon väkivallan kierteestä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

16 askeleen ohjelmalla eroon väkivallan kierteestä

Jopa kuusi kymmenestä naisesta joutuu elämänsä aikana väkivallan uhriksi.

Naisjärjestöt eri puolilla maailmaa ovat käynnistäneet 16 päivän kampanjan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet esitteli kampanjan avajaispäivänä 25. marraskuuta 16 askeleen ohjelman, jonka avulla tavoitetta voi toteuttaa.

Välietappeja ovat muun muassa kansainvälisten sopimusten hyväksyminen, lainsäädännön parantaminen, päivystys- ja tukipalvelujen suuntaaminen väkivallan uhreille sekä monenlainen valistus- ja lobbaustyö.

Jopa kuusi kymmenestä naisesta joutuu elämänsä aikana väkivallan uhriksi. Valtaosassa tapauksista pahoinpitelijä on oma kumppani, Bachelet muistuttaa.

Tilannetta korjaamaan perustettiin vuonna 1997 YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen rahasto. Rahaa on jaettu noin 60 miljoonaa euroa yli 300 projektiin ympäri maailman. Rahoituksen avulla on tarjottu oikeusapua, terveydenhoitoa, turvakoteja ja henkistä tukea väkivaltaa kohdanneille naisille ja tytöille.

YK:n myöntämän rahan ja kampanjoiden avulla on saavutettu tuloksia. Tähän mennessä jo yli sata valtiota on hyväksynyt perheväkivallan kieltäviä lakeja. Rahoitustarpeesta on kuitenkin pystytty kattamaan tähän mennessä vain viisi prosenttia. Suomen taloudellinen tuki väkivallan vastaiselle rahastolle vuonna 2011 on 500 000 euroa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia