Työpaikat

Yhteisötyön asiantuntija

Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Kotimajoitusverkosto on vuonna 2015 syntynyt valtakunnallinen kansalaisyhteiskunnan toimija, joka edistää turvapaikanhakijoiden kotimajoitusta paikallisissa kodeissa ja vahvistaa yhteisöjen rakentumista. Mottomme on: ”Ihmiset tekevät kodin.”

Kotimajoitusverkoston STEA-rahoitteinen työ on vakiintumassa, ja etsimme työyhteisöömme yhteisötyön asiantuntijaa. Asiantuntijan tehtävä on kotimajoituksessa asuvien turvapaikanhakijoiden, heidän majoittajiensa ja verkoston vapaaehtoisten koulutus ja tukeminen. Työhön sisältyy tapahtumien järjestämistä ja työpajojen järjestämistä ympäri Suomen, uusien toimintamuotojen kehittämistä  ja verkoston omaehtoisen toiminnan tukemista. Lisäksi teet yhdessä toiminnanjohtajan kanssa sisäistä ja ulkoista viestintää sekä viranomais- ja sidosryhmäyhteistyötä. Työnkuvaa voidaan muokata työntekijän vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Työssä kohtaamme ihmisiä hyvin erilaisissa ja usein haastavissa elämäntilanteissa. Tämän takia edellytämme ensisijaisesti soveltuvaa korkeakoulutusta esimerkiksi sosiaalialalta, mutta otamme huomioon, myös muulla tavoin hankitun osaamisen.

Sinulla on:

  • tahto sitoutua Kotimajoitusverkoston arvoihin (tasavertaisuus, luottamuksellisuus, ja vapaaehtoisuus), ja toteuttaa niihin perustuvaa työtä;
  • joustava ja kehittävä työote;
  • taito ymmärtää laajoja ja kompleksisia kokonaisuuksia ja motivaatio oppia työn substanssisisältöä kuten esimerkiksi maahanmuuttoon liittyviä prosesseja ja lainsäädäntöä;
  • kyky ja halu reflektoida omaa ja työyhteisön toimintaa haavoittuvassa asemassa olevien kanssa tehtävässä työssä;
  • suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito, mutta kummankaan niistä ei tarvitse olla täydellinen. Ruotsi, dari, arabia ja muut kielet luetaan isoksi eduksi;
  • kokemusta vapaasta kansalaistoiminnasta, jotta ymmärrät verkostomaisen tekemisen idean ja osaat ajatella ns. boksin ulkopuolelta.

Työtä tehdään toiminnanjohtajan työparina toimintaympäristössä joka on altis muutoksille. Toiminnanjohtajan lisäksi työssäsi ovat läsnä kentän muut järjestöt, sidosryhmät ja vapaaehtoiset. Lisäksi Kotimajoitusverkoston tukiyhdistys ja verkoston aktiivit ovat mukana työn kehittämisessä ja suunnittelussa. Uskomme, että jos töissä on mukavaa, siellä saa myös hienoja juttuja aikaan. Innostumme toistemme ideoista ja kannustamme toisiamme. Uskomme huolelliseen asioiden analysointiin ja tutkittuun tietoon pohjautuvaan toimintaan.

Työaika on joustava molempiin suuntiin. Toivomme työntekijän olevan valmis tekemään joskus ilta- ja viikonlopputöitä, mutta vastavuoroisesti arkivapaat ja etätyöt ovat joustavasti sovittavissa. Työ sisältää kotimaassa matkustamista ja joitakin matkoja ulkomaille. Työ on valtakunnallista, mutta toimisto sijaitsee Helsingissä.

Työ on ajoittain vaativaa ja siksi tarjoamme huippuyhteisön lisäksi jatkuvan yksilö- ja ryhmätyönohjauksen, hyvät työterveyshuollon palvelut, kulttuuri- ja liikuntaedun, sekä järjestöalalla kilpailukykyisen palkan (3 600e/kk). Sopimus tehdään määräaikaisena vuoden 2022 loppuun. Työssä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Tiedusteluihin vastaa Kotimajoitusverkoston toiminnanjohtaja Mirka Seppälä (0442448404 / mirka@kotimajoitusverkosto.fi) ja Kotimajoitusverkoston tukiyhdistyksen, hallituksen puheenjohtaja Annastiina Kallius (annastiina.kallius@helsinki.fi).

Haastattelut tehdään viikoilla 9 ja 10, ja työ alkaa aikaisintaan 16.3. tai joustavasti kevään aikana. Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV suosittelijoineen sähköpostitse rekry@kotimajoitusverkosto.fi  20.2. klo 24 mennessä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.