Työpaikat

Viestintäsuunnittelija, Kehitys-lehden päätoimittaja

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Organisaation esittely

Ulkoministeriö edistää Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia sekä toimii turvallisen ja oikeudenmukaisen maailman hyväksi. Ulkoministeriö ja sen alainen edustustoverkko ulkomailla palvelevat suomalaisia, suomalaista talouselämää ja yhteiskuntaa, valtion johtoa sekä eduskuntaa.

Suomen edustustot palveluineen ovat koko suomalaisen yhteiskunnan ja kaikkien suomalaisten käytettävissä. Eri maissa sijaitsevien suurlähetystöjen, konsulaattien ja muiden toimipisteiden lisäksi Suomella on edustustoja kansainvälisissä järjestöissä, esimerkiksi YK:ssa. Työn kirjo ulottuu valtioiden välisten suhteiden hoidosta yksittäisten kansalaisten avustamiseen.

Tehtävän kuvaus

Ulkoministeriö hakee viestintäsuunnittelijaa kestävän kehityksen ja kaupan viestinnän yksikön (VIE-30) määräaikaiseen virkasuhteeseen 1.11.2021 lukien tai sopimuksen mukaan 31.7.2023 asti.

Kestävän kehityksen ja kaupan viestinnän yksikkö vastaa ministeriön kehityspolitiikkaan ja kehitysyhteistyön sekä kansainvälisen kaupan ja Team Finlandiin liittyvästä viestinnästä.

Viestintäsuunnittelija toimii yksikössä viestinnän ja kehityspolitiikan asiantuntijana. Viestintäsuunnittelijan päätehtävänä on Kehitys-lehden ja sen verkkosivuston päätoimittajuus. Viestintäsuunnittelija vastaa lehden suunnittelusta, toteutuksesta ja kehittämisestä sekä lehden sosiaalisen median kanavista.

Viestintäsuunnittelijan temaattisena vastuualueena on yksityissektorin rooli kehityksessä ja hän hoitaa siihen liittyvää viestintää yhteistyössä kehityspoliittisen osaston vastuuyksikön ja johdon kanssa.

Lisäksi viestintäsuunnittelija osallistuu yksikön muiden viestintähankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä tarvittaessa koko viestintäosaston yhteisiin isoihin hankkeisiin.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Tehtävään valitun tulee olla Suomen kansalainen.

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi

Hakijalta odotamme

Parhaat edellytykset tehtävän hoitamiseen antaa korkeakoulututkinto tai muu vastaava ammattitaito. Eduksi luetaan monipuolinen viestinnällinen osaaminen, journalistinen luovuus sekä mediasuhteiden hallinta. Lisäksi soveltuva työkokemus sekä mediatyön ja sosiaalisen median käytännössä osoitettu osaaminen, ml. verkkoanalytiikan tuntemus, katsotaan eduksi. Erityisesti Kehitys-lehden verkkosivuston ja sosiaalisen median kanavien kehittämistyö painottuu tulevina vuosina, joten tähän soveltuva osaaminen ja kokemus katsotaan hakijalle eduksi.

Tehtävien menestyksellisen hoitamisen kannalta on tärkeää, että valittavalla on ymmärrystä kehityspoliittisista kokonaisuuksista, perehtyneisyyttä viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä ulkoasiainhallinnossa käytettävien viestintä- ja tietojärjestelmien käytön hallintaan. Eduksi katsotaan hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot, organisointikyky ja kyky toimia yhteistyössä erilaisten asiakas- ja sidosryhmien kanssa. Lisäksi ulkoasiainhallinnon ja valtionhallinnon toiminnan tuntemus katsotaan eduksi.

Muu kielitaito

Hakijalle eduksi katsotaan erinomainen suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito, tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä hyvä englannin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Muu kielitaito katsotaan eduksi.

Tehtävän tiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen

Työaika: Virastotyöaika

Tehtävä alkaa: 1.11.2021 tai sopimuksen mukaan.

Määräaikainen, päättyy: 31.7.2023 Määräaikaisuuden syy on sijaisuus.

Virka on viraston yhteinen.

Tehtävän hakemista koskevat tiedot

Hae viimeistään:   28.9.2021 16:15

ID:   24-536-2021

Sähköiset hakemukset:

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Ulkoministeriö / Henkilöstöyksikkö
PL 176
00023 Valtioneuvosto

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Palkkaus määräytyy ministeriön palkkausjärjestelmän vaativuustason 10A mukaisesti (3 522,46 euroa/kk), minkä lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvaa lisää.

Tehtävä

Ilmoitettujen työpaikkojen määrä:   1

Yhteystiedot

Lisätietoja tehtävästä

Ville Cantell
Yksikönpäällikkö
0295 351 847
Lisätietoja ma 20.9 klo 14-15.

Ville.Cantell@formin.fi

Toimipiste

Ulkoministeriö
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä voidaan noudattaa koeaikaa.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.