Työpaikat

Tiiminvetäjä / Katastrofiavun tiimi

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Suomen Punainen Risti osana kansainvälisen avun linjauksen uudistamista on päivittämässä kansainvälisen avun linjan organisaatiorakennetta.

Haemme Suomen Punaisen Ristin keskustoimistoon kansainvälisen avun linjalle perustettavaan kansainvälisen katastrofiavun tiimiin (emergency operations team, international aid) tiiminvetäjää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Kansainvälisen katastrofiavun tiimin tehtävänä on suunnitella, koordinoida sekä varmistaa tehokas ja laadukas Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun toteutus ja tuki. Lisäksi tiimin tehtävänä on monitoroida, arvioida sekä jatkokehittää Suomen Punaisen Ristin kansainvälistä katastrofiapua. Tiimi vastaa myös Suomen Punaisen Ristin operaatiotuen suunnittelusta ja toteutuksesta Punaisen Ristin, Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton ja Punaisen Ristin kansainvälisen komitean koordinoimille operaatioille sekä antaa tarvittaessa tukea Suomen Punaisen Ristin kotimaan katastrofioperaatioille.

Työtehtävät

Katastrofiavun tiiminvetäjänä vastaat noin viiden katastrofiavun asiantuntijan päivittäisestä ohjaamisesta, operaatiotuen suunnittelusta ja katastrofiavun toiminnan kehittämisestä kansainvälisen avustustoiminnan linjauksen mukaisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Tehtäviisi kuuluu koko tiimin sekä työntekijöiden tavoitteiden asettaminen, suoriutumisen seuranta sekä budjetinhallinta tiimin ja sen rahoitusvastuualueiden osalta. 

Katastrofiavun tiimin jäsenet toimivat keskustoimistolla operaatiokoordinaattoreina, sekä linjan eri tiimien, keskustoimiston ja kenttätoimistojen teknisenä tukena Suomen Punaisen Ristin suunnittelemille ja tukemille kansainvälisille katastrofiavun operaatioille. Tilanteen niin vaatiessa tiimin työntekijät osallistuvat myös operaatiotukeen kohdemaassa.

Lisäksi vastaat tiimin työn toteuttamisesta yhden tiimille keskeisen osaamisalueen osalta sekä toimit vastuuhenkilönä kansainvälisen avustustyön delegaattien turvallisuusprosessien, -ohjeistuksen sekä koulutuksen osalta. 

Tiimisi edustaa ohjauksessasi Suomen Punaista Ristiä kansainvälisen Punaisen Ristin liikkeen sisäisissä ja ulkoisissa kansainvälisen katastrofiavun työryhmissä ja koordinaatiomekanismeissa. Tiimisi toimii tuellasi yhteystahona ja asiantuntijana katastrofiavun asioissa järjestön sisällä ja eri sidosryhmille ml. julkinen viestintä.

Tuet kansainvälisen avustustoiminnan linjan johtoa toiminnan strategisessa ohjaamisessa sekä tietoperustaisessa päätöksenteossa. Ohjaat tiimiäsi sitä tukevan tiedon keräämisessä ja analysoinnissa ml. globaalin humanitaaristen tilanteiden ja tarpeiden seurannassa ja sen tehokkaassa sisäisessä tiedottamisessa. Uuden kansainvälisen avustustoiminnan linjauksen mukaisesti tiimisi tehtävänä on panostaa Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan organisaation oppimiseen omien vastuualueen osalta ml.  Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijäreservin osaamisen kehittämiseen tehokkaan ja osaavan Punaisen Ristin katastrofiavun varmistamiseksi.

Työsuhde alkaa 1.2.2022 tai sopimuksen mukaan. 

Odotamme sinulta

Tiiminvetäjältä edellytämme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kokemusta moniammatillisen tiimin esihenkilötehtävistä ja tavoitteellisen toiminnan johtamisesta. Tehtävä vaatii kokemusta kansainvälisten humanitaarisen avun operaatioiden suunnittelusta ja johtamisesta sekä hyviä yhteistyö- ja fasilitointitaitoja, kokonaisuuksien hallintaa, organisointikykyä sekä osallistavaa työotetta.

Odotamme sinulta temaattista erikoistumista johonkin Suomen Punaisen Ristin katastrofityön painopistealueista: humanitaarisen avun operaatiojohto, katastrofiterveys, humanitaaristen operaatioiden logistiikkatuki tai käteisavustukset.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen vaatii kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen tuntemusta sekä hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Ranskan kielitaito lasketaan eduksesi. Tehtävä edellyttää valmiutta matkustaa kohdealueilla sekä tarvittaessa muutaman kuukauden pituisia komennuksia katastrofiapuoperaatioihin kohdemaissa. 

Edellytämme valitulta henkilöltä Punaisen Ristin arvoihin ja periaatteisiin sitoutumista. Toivomme tehtävään hakijoita erilaisista taustoista ja sukupuolista.

Tarjoamme sinulle

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja haasteellisen työn kansainvälisessä toimintaympäristössä osana Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikettä, osaavat kollegat ympäri maailmaa sekä mahdollisuuden osallistua monipuolisesti SPR:n kansainvälisen avustustyön kehittämiseen. Henkilöstökyselyidemme mukaan työntekijämme arvostavat erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme. Pidämme henkilöstömme hyvinvoinnista ja jaksamisesta huolta mm. tukemalla lounasruokailua ja tarjoamalla liikunta- ja kulttuuriedun sekä työterveyshuollon palvelut. 

Toimipaikka sijaitsee Helsingissä, osoitteessa Tehtaankatu 1a ja teemme töitä joustavassa hybridityön mallissa. 

Noudatamme sosiaalialan järjestöjen työehtosopimusta. 

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski, puhelimitse 040 189 4885 keskiviikkona 24.11.21 klo 12–14 ja maanantaina 29.11.21 klo 9–11.

Lähetäthän hakemuksesi 6.12.2021 mennessä.

Punainen Risti, keskustoimisto

Suomen Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa, ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Kannustamme ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan.

Punaisessa Ristissä työskentelee useiden toimialojen asiantuntijoita ja ammattilaisia monilla erilaisilla työ- ja koulutustaustoilla – sekä ympäri Suomea että maailmalla.

Henkilöstömme arvostaa erityisesti merkityksellistä ja innostavaa työtä sekä yhdenvertaista työyhteisöä, jossa tuemme toisiamme.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.