Työpaikat

Suunnittelija (tutkimus)

Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Työnantaja

Kriisinhallintakeskus on siviilikriisinhallinnan osaamiskeskus. Lakisääteisesti se vastaa suomalaisten asiantuntijoiden kouluttamisesta, rekrytoinnista ja varustamisesta kansainvälisiin siviilikriisinhallinnan tehtäviin, sekä tekee alan tutkimus- ja kehittämistyötä.

Perustiedot

Tehtävän kesto: Määräaikainen
Alkamisaika: 1.10.2020
Tehtävä päättyy: 31.12.2021
Määräaikaisuuden syy: Työn luonne
Työaikamuoto: Virastotyöaika
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Viran sijoittaminen: Virka on viraston yhteinen.

Lisätietoja tehtävästä:

Jyrki Ruohomäki
Johtava asiantuntija
0504125097
jyrki.ruohomaki@cmcfinland.fi

Sijainti:
Kriisinhallintakeskus
Ratapihantie 9
00521
Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus

Sisäministeriön yhteydessä toimivassa Kriisinhallintakeskuksessa on haettavana suunnittelijan määräaikainen virkasuhde ajalle 1.10.2020–31.12.2021. Tehtävä on sijoitettu määräajaksi Kriisinhallintakeskuksen Helsingin toimipisteeseen. Työhön sisältyy matkustamista ulkomaille sekä muualle Suomeen.

Kriisinhallintakeskuksen (CMC) hallinnollinen siirto Pelastusopistolta sisäministeriöön tapahtui 1.1.2019 siviilikriisinhallintalain uudistuksen tullessa voimaan. Siirron myötä CMC on ministeriön yhteydessä oleva siviilikriisinhallintaan liittyviä tehtäviä hoitava keskus. CMC siirtyy fyysisesti Helsinkiin kahden vuoden siirtymäkauden kuluessa, minkä aikana toimintaa on sekä Helsingissä että Kuopiossa.

Suunnittelija työskentelee Kriisinhallintakeskuksen lakisääteisiin tehtäviin kuuluvien tutkimus- ja kehittämistoimintojen vastuualueella. Tehtävän tavoitteena on osaltaan kehittää Suomen kansainvälisiin siviilikriisinhallintatehtäviin osallistumiseen vaadittavia kansallisia valmiuksia tukemalla yksikössä toteutettavaa tutkimus-, kehittämis- ja tilannekuvatyötä.

Suunnittelijan tehtäviin kuuluvat mm. yksikön kehittämis- ja raportointitehtävien toimeenpano, tilannekuvan ylläpitoon ja kehittämiseen liittyvät tukitoimet, muiden yksiköiden tietopyyntöihin vastaaminen, projektimuotoiset tehtävät, kuten tapahtumien ja julkaisuhankkeiden valmistelu ja toteutus sekä näihin liittyvän raportoinnin ja viestinnän tukeminen. Suunnittelija toteuttaa ohjatusti siviilikriisinhallinnan kansallisia valmiuksia tukevaa ja kehittävää itsenäistä tutkimus- ja selvitystyötä.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Suunnittelijan virkaan ei ole säädettyjä erityisiä kelpoisuusvaatimuksia.

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Parhaimmat valmiudet tehtävään antaa soveltuva, esimerkiksi yhteiskuntatieteellisen alan korkeakoulututkinto. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää osoitettuja kykyjä aineistojen hallintaan ja erilaisiin analyysitapoihin sekä kokemusta yllä kuvatun mukaisista projektimuotoisista tehtävistä. Arvostamme aiempaa siviilikriisinhallintaan liittyvää työ-, opinto-, tai julkaisukokemusta sekä aloitteellista lähestymistapaa. Kokemus valtionhallinnosta katsotaan hakijalle eduksi. Tehtävään valittavalta toivotaan lisäksi hyvää yhteistyökykyä, vuorovaikutus- ja organisointitaitoa, oma-aloitteisuutta, tarkkuutta ja huolellisuutta. Lisäksi tehtävässä tarvitaan hyvää englannin ja tyydyttävää ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävä sijoittuu sisäministeriössä käytössä olevan palkkausjärjestelmän mukaisesti vaativuustasoon 6.5 (peruspalkka 2789,28 euroa/kk). Lisäksi maksetaan henkilökohtaisena palkanosana enintään 50 % peruspalkasta. Uudella henkilöllä virkasuhteen alkaessa henkilökohtainen palkanosa peruspalkasta on 18 % neljän ensimmäisen kuukauden ajan.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävässä on 4 kuukauden koeaika. Virkaan esitettävästä tehdään ennen nimittämistä turvallisuusselvityslain (726/2014) 19 §:n tarkoittama perusmuotoinen turvallisuusselvitys.

Hae paikkaa

Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Hakemuksia ei palauteta.

SM kirjaamo
PL 26 (Ritarikatu 2 B, Helsinki)
00023
Valtioneuvosto

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.