Työpaikat

Nuorisokumppani Nuoret SIB -hankkeeseen

Ilmoittaja
Paikkakunta
Tampere
Viimeinen hakupäivä

SOS-Lapsikylä käynnistää tamperelaisten nuorten tukemiseksi nuorisokumppani-toiminnan. Toiminnan aikana kehitetään 15–17-vuotiaille huostaanotetuille nuorille tuen kokonaisuus, joka auttaa heitä pärjäämään arjessa ja tarjoaa eväitä tulevaisuuteen. Nuorisokumppani tukee nuoria arjen perushallintaan liittyvissä asioissa, itsenäistymisessä, opiskelu- ja työelämätaidoissa sekä opiskeluun tai työhön kiinnittymisessä. Nuoria kannustetaan, motivoidaan ja yhdessä rakennetaan tulevaisuususkoa: "Kyllä minä osaan, kyllä minä voin!" Toiminta räätälöidään yksilöllisesti nuorten tarpeiden pohjalta ja heidät kutsutaan mukaan toiminnan suunnitteluun heti alusta saakka.

Mitä haemme?

Etsimme innostunutta ja nuorten auttamisesta syttyvää nuorisokumppania Tampereelle määräaikaiseen työsuhteeseen. Nuorisokumppani-toimintaa tuotetaan huostaanotetuille nuorille ja tuen kohteena on nuoren lisäksi hänen verkostonsa ja yhteisönsä.

Nuorisokumppani-toiminta on rinnallakulkijuutta, nuoren ensisijaisten tarpeiden mukaista työskentelyä, nuoren sitouttamista sekä vaikuttavien palveluiden kehittämistä ja tuomista nuoren tueksi. Nuorisokumppani toimii nuoren tilanteen kartoittajana, palvelujärjestelmän tuntijana sekä nuoren tukikokonaisuuden koordinoijana.

Työssä tarvitaan ennakkoluulotonta asennetta ja joustavuutta sekä kykyä asettua nuoren tueksi. Tärkeimpänä taitona nuorisokumppanilta vaaditaan kykyä kohdata nuoret, rakentaa luottamuksellinen suhde sekä mukautua erilaisiin tilanteisiin ja yhteistyöhön eri yhteistyötahojen kanssa.

Mitä odotamme sinulta?

Sinulla on kokemusta nuorisotyöstä, lastensuojelusta ja/tai lapsiperhepalveluista useamman vuoden ajalta, tunnet palvelujärjestelmän ja olet toiminut tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kanssa aikaisemminkinOdotamme sinulta näkemystä ja osaamista nuorten hyvinvoinnin tavoitteellisesta ja muutokseen tähtäävästä auttamistyöstä. Osaat käyttää nuorten kanssa työskentelyyn soveltuvia menetelmiä. Työ on luonteeltaan kahtalaista; yhtäältä nuorisokumppani toimii asiakastyössä nuoren kanssa ja toisaalta osallistuu nuorisokumppani-toiminnan kehittämis- ja mallintamistyöhön.

Toivomme, että olet palvelun kehittämisestä innostunut, avoin ja luotettava, etkä pelkää ristiriitaisiakaan tilanteita. Olet itseohjautuva ja omaat hyvät ihmissuhdetaidot sekä kyvyn kuunnella.Työotteesi on luottamusta rakentava ja kykenet näkemään asioita totutusta poikkeavalla tavalla. Olet joustava ja pystyt säätelemään työaikaasi nuoren tarpeiden mukaan; työ sisältää jossain määrin matkustamista sekä ilta- ja viikonlopputöitä.

Tehtävä edellyttää sosiaali-, terveys-, nuoriso- tai kasvatusalan AMK-tutkintoa tai siihen rinnastettavaa vanhempaa tutkintoa. Eduksi katsotaan ylempi ammattikorkeakoulututkinto, kokemus mielenterveys- ja päihdepalveluista ja kokemus lasten tai nuorten osallistamisesta heitä koskevien palvelujen suunnitteluun.

Mitä tarjoamme?

Tarjoamme sinulle monipuolisen ja vastuullisen tehtävän maineikkaassa, perinteikkäässä ja uudistuvassa järjestössä. Pääset osaksi n. 200 työntekijän muodostamaa SOS-lapsikyläyhteisöä ja saat työkavereiksesi työstään innostuneita ammattilaisia. Työsi tukena on niin lähiesimiehen kuin työyhteisön antama tuki. SOS-Lapsikylä tukee henkilöstön jaksamista mm. liikunta- ja hyvinvointiedulla, lounasseteleillä sekä mahdollisuudella kattavaan työterveyshuoltoon.

Lisätiedot:

Lisätietoja tehtävästä antaa kehittämispäällikkö Tom Tarvainen, p. 050 575 5690 (soittoajat to 25.2. klo 10–11, pe 26.2. klo 11–12, ti 2.3. klo 10–11 ja ma 8.3. klo 12–13). Hae tehtävää 10.3.2021 mennessä täällä! Haastattelemme hakijoita mahdollisesti jo hakuaikana, mutta viimeistään maaliskuun 2021 aikana. Tavoitteena on, että nuorisokumppani aloittaa tehtävässään huhtikuussa 2021. Työsuhde on määräaikainen hankerahoituksen loppuun saakka - tavoitteena on pitkäkestoinen, useamman vuoden mittainen yhteistyö.

Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisteriote: Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002.

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Olemme lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palveluntuottaja. Toimimme myös kehittämiskumppanina kunnille ja maakunnille lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Children’s Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa. Suomen toimintaan voi tutustua osoitteessa www.sos-lapsikyla.fi ja kansainvälisen SOS-lapsikyläjärjestön työhön osoitteessa www.sos-childrensvillages.org.

Nuoret SIB Tampere on osa kahdeksan kunnan Lapset SIB -kokonaisuutta, jossa kunta maksaa suoritteiden sijaan tuloksista. Vaikuttavuusinvestoimisen hanketta ja siihen liittyvää rahastoa hallinnoi FIM Pääomarahastot Oy, interventiokokonaisuuksia koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto. Lisätietoja www.lapsetsib.fi ja https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2021/02/08022021_3.html

Jätä hakemus

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.