Työpaikat

Lapsen oikeuksien lähettiläitä

Paikkakunta
Helsinki
Jyväskylä
Rovaniemi
Turku
Työsuhdetyyppi
Osa-aikainen
Viimeinen hakupäivä

Kiinnostavatko sinua lapsen oikeudet, kestävä kehitys ja globaalikasvatus? Sopisiko elämäntilanteeseesi keikkatyö? Plan hakee uusia lapsen oikeuksien lähettiläitä pääkaupunkiseudulle, Turkuun, Jyväskylään ja Rovaniemelle tekemään vierailuja ensi lukuvuodesta alkaen.

Haku alkaa 26. toukokuuta 2021 ja päättyy 16. kesäkuuta 2021, klo 23.59 (Europe/Helsinki)

Työsuhteen tyyppi: keikkatyö

Etsimämme henkilö

Lapsen oikeuksien lähettiläs vierailee kouluissa, päiväkodeissa ja esimerkiksi nuorisotaloilla ohjaamassa toiminnallisia oppitunteja YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta ja kestävän kehityksen teemoista.

Odotamme sinulta:

  • innostusta toimia lapsen oikeuksien toteutumiseksi
  • kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta
  • globaalikasvatuksen teemojen tuntemusta
  • sitoutumista tehtävään vähintään yhdeksi lukuvuodeksi ja mahdollisuutta tehdä lähettilästyötä noin 20 tuntia lukukaudessa

Arvostamme:

  • valmiutta pitää oppitunteja myös ruotsin kielellä
  • kokemusta toiminnallisista menetelmistä

Tarjoamme sinulle:

  • koulutuksen tehtävään, jatkokoulutusta lapsen oikeuksista ja Planin työstä sekä laadukkaita opetusmateriaaleja
  • kokemusta globaalikasvatuksesta, järjestötyöstä sekä lasten ja nuorten parissa toimimisesta
  • mahdollisuuden toimia lapsen oikeuksien ja kestävän kehityksen sekä moninaisen, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta korostavan yhteiskunnan hyväksi
  • kivan lähettiläsyhteisön, jossa saa tukea ja voi jakaa kokemuksia sekä oppia muilta

Työ on luonteeltaan keikkatyötä, jota tehdään pääasiassa arkisin päiväsaikaan. Työstä maksetaan palkkaa 12,89 e/h sekä puolen tunnin korvaus tunnin suunnittelusta. Lähettiläät pystyvät itse vaikuttamaan työn aikatauluihin ja työ sopiikin erinomaisesti esimerkiksi opiskelijalle.

Lähettilästunnit pidetään pääsääntöisesti suomen kielellä, mutta myös englanninkielisille sekä ruotsinkielisille tunneille on kysyntää. Erityisesti pääkaupunkiseudulle ja Turkuun etsimme lähettiläitä, jotka voivat pitää tunteja myös ruotsiksi. Lähettiläiden koulutus on suomeksi.

Osa hakijoista haastatellaan puhelimitse, ja valittujen lähettiläiden edellytetään osallistuvan peruskoulutukseen, joka on 28.8.–29.8.2021 Helsingissä. Koulutuksesta ei makseta palkkaa, mutta matkat korvataan ja pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tuleville järjestetään majoitus.

Lisätietoja antaa vapaaehtoistoiminnan ja kouluyhteistyön koordinaattori Ronja Karkinen: ronja.karkinen@plan.fi 050 517 3214.

Hakijoita pyydämme jättämään vapaamuotoisen hakemuskirjeen (max 1 sivu) sekä cv:n 16.6.2021 mennessä.

Haastattelut järjestetään viikolla 25.

Plan International Finland

Lastenoikeusjärjestö Plan International haluaa oikeudenmukaisen maailman, jossa kaikkien lasten oikeudet ja tasa-arvo toteutuvat. Siksi Plan parantaa erityisesti kehitysmaiden tyttöjen elämää ja suojelua. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937, ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Työskentelemme yli 70 maassa.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.